Algemeen

Regisseur Mike Flanagan had moeite met monteren van heftige scène in 'Doctor Sleep'

De scène was zo heftig dat hij een hulpmiddel nodig had om hier uren mee bezig te zijn.

door Steven van der Vegt om 08:27 in Algemeen
Ondanks dat filmmaker Mike Flanagan inmiddels al behoorlijk wat ervaring heeft in het horrorgenre, is het monteren van een gruwelijke scène uit zijn meest recente film Doctor Sleep hem niet in de koude kleren gaan zitten.

In de film wordt een jongetje op vrij schokkende wijze vermoord door de slechteriken in de film. Voor het bioscooppubliek duurde dit heftige moment slechts vier minuten, maar Flanagan moest al het materiaal van deze scène vier dagen lang aanschouwen. Om dit te doorstaan maakte hij onder andere gebruik van het nummer 'Walking On Sunshine'.

Heftige montage
"De eerste twee dagen monteren bestond uit het doornemen van het ruwe materiaal, waarin constant geschreeuwd werd. Uiteindelijk zette ik het geluid zachter en ging ik maar dat soort vrolijke muziek loeihard draaien. Niet enkel vanwege het geluid, maar ook omdat de scène zo heftig was dat ik na een paar uur werken wel kon sterven", aldus de filmmaker.

Het was ook zoeken naar de juiste balans voor de scène. Eerder was al bekend dat schrijver van het bronmateriaal, Stephen King, de oorspronkelijke versie van de scène te heftig vond en deze nog eens werd aangepast. Nu blijkt dat daarvoor al lang aan de scène gewerkt werd. "We hebben zeker honderd versies van die scène gemonteerd, van mild tot heftig. Het moet de juiste toon slaan, omdat de scène wel erg belangrijk is voor de film en zijn impact niet moest verliezen", besluit Flanagan.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bilbo

Avatar

Dat verrast me zeker niet. Met minimaal gebruik van bloed, maximale emoties en een (on)gezonde invulruimte buiten het beeld was dit een lastige scène om te aanschouwen. Hulde aan Jacob Tremblay voor het pijnlijk overtuigende acteerwerk.

NieuwsFilm

meest populair