Eindstrijd 'Avengers: Endgame' vol fouten

Als je er goed naar kijkt, blijkt er veel niet te kloppen.

De eindstrijd die je in Avengers: Endgame ziet is totaal niet logisch. Dat schrijft de site Screen Rant op basis van een eigen analyse van het gevecht. In de laatste momenten van de film nemen de Avengers het op tegen Thanos en zijn leger. Maar als je goed kijkt, dan wordt het geheel een rommeltje.

Screen Rant heeft eens goed gekeken naar de posities van alle personages en wijst erop dat die vaak niet kloppen. Daardoor wordt het een wat inconsistent geheel en dat is toch best zonde. Al doet dat natuurlijk niet af aan de epische proporties van de veldslag waar we dik tien jaar op hebben moeten wachten.

Onhandige plekken
De eerste echte fout waar Screen Rant op wijst, is de positie van Captain America. Thanos slaat hem een paar meter terug nadat hij het schild gebroken heeft. Maar met elk nieuw shot, verandert de positie van Cap meer en meer en staat hij verder weg. Dat blijft maar toenemen, tot Captain America echt naar Thanos toe moet rennen om het tegen hem op te kunnen nemen. Daar komt bij dat de plek waar gevochten wordt steeds leger lijkt te worden.

Maar ook andere posities kloppen niet helemaal. Zo wordt Cull Obsidian op een heel andere plek geveld door Drax dan je zou denken op basis van de plek waar Captain America hem neerslaat. En ook de manier waarop Giant-Man een Leviathan naar een portaal gooit op precies het moment waarop hij bezig is met zijn busje klopt niet. Dat geldt ook voor Wasp, die bij hem zou moeten zijn in het busje, maar zich voegt bij het vrouwelijke heldenteam. Dat is natuurlijk het resultaat van de editing van de film die niet helemaal lekker loopt.

Helaas loopt dit vaker mis tijdens de eindstrijd, maar dat doet natuurlijk niet af aan de fantastische momenten die erin zitten.



NieuwsFilm

meest populair