Video

Eindstrijd 'Avengers: Endgame' vol fouten

Als je er goed naar kijkt, blijkt er veel niet te kloppen.

door Jim Pedd om 22:30 in Video
De eindstrijd die je in Avengers: Endgame ziet is totaal niet logisch. Dat schrijft de site Screen Rant op basis van een eigen analyse van het gevecht. In de laatste momenten van de film nemen de Avengers het op tegen Thanos en zijn leger. Maar als je goed kijkt, dan wordt het geheel een rommeltje.

Screen Rant heeft eens goed gekeken naar de posities van alle personages en wijst erop dat die vaak niet kloppen. Daardoor wordt het een wat inconsistent geheel en dat is toch best zonde. Al doet dat natuurlijk niet af aan de epische proporties van de veldslag waar we dik tien jaar op hebben moeten wachten.

Onhandige plekken
De eerste echte fout waar Screen Rant op wijst, is de positie van Captain America. Thanos slaat hem een paar meter terug nadat hij het schild gebroken heeft. Maar met elk nieuw shot, verandert de positie van Cap meer en meer en staat hij verder weg. Dat blijft maar toenemen, tot Captain America echt naar Thanos toe moet rennen om het tegen hem op te kunnen nemen. Daar komt bij dat de plek waar gevochten wordt steeds leger lijkt te worden.

Maar ook andere posities kloppen niet helemaal. Zo wordt Cull Obsidian op een heel andere plek geveld door Drax dan je zou denken op basis van de plek waar Captain America hem neerslaat. En ook de manier waarop Giant-Man een Leviathan naar een portaal gooit op precies het moment waarop hij bezig is met zijn busje klopt niet. Dat geldt ook voor Wasp, die bij hem zou moeten zijn in het busje, maar zich voegt bij het vrouwelijke heldenteam. Dat is natuurlijk het resultaat van de editing van de film die niet helemaal lekker loopt.

Helaas loopt dit vaker mis tijdens de eindstrijd, maar dat doet natuurlijk niet af aan de fantastische momenten die erin zitten.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

leidenaar

Avatar

Die ‘afstand’ viel mij ook al op tijdens het gevecht tussen Thanos en Iron Man.
Kijk 0:30. Thanos slaat Iron Man neer maar vervolgens staat hij een heel eind verderop.

Jkorpor030

Avatar

Nou ik het zo zie idd. Hij slaat hem neer voor zijn voeten eigenlijk en ineens is iron man 20 a 30 meter verderop? Best apart

Annaboer

Avatar

Jeetje, geniet nou maar gewoon van de films. Op fouten letten maakt het niet leuk meer.. ????

centr1no

Avatar

Annaboer "Jeetje, geniet nou maar gewoon van de films. Op fouten letten maakt het niet leuk meer.. ????"
Als fouten ontdekt worden of pas opvallen als je de film al 3 keer gezien hebt en/of mensen met dit specifieke doel de film kijken dan is daar weinig mis mee.
Als dit soort irritante, onlogische en inconsequente situaties opvallen terwijl je de film voor het eerst ziet, werkt dat immersie brekend.
Het hier specifiek genoemde type fouten is helaas een gevolg van wat op grote schaal in veel films tegenwoordig wordt toegepast. De makers creëren eerst situaties die spannend zijn en goed ogen en bewegen de karakters vervolgens naar die situatie.
Voor een situatie als dit in een film als dit maakt het eigenlijk allemaal niet meer uit en verwacht je het zelfs.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik begrijp de volledige aanwezigheid van het gevecht niet. Thanos heeft de RealityStone, en hoeft maar te dénken "mijn vijanden zijn weg", en het is direct realiteit.
In plaats daarvan gaat hij z'n tegenstanders met z'n vuisten te lijf terwijl dat volstrekt onnodig is. Met de InfinityGauntlet ben je nagenoeg almachtig

Supercarlover

Avatar

Annaboer Avatar 11.07.2020 13:06

Jeetje, geniet nou maar gewoon van de films. Op fouten letten maakt het niet leuk meer.. ????

Helemaal mee eens.

Vleeshaak

Avatar

Screenrant's werk gebruiken en als nieuws gebruiken. Blij als er weer echt filmnieuws is, dan zijn dit soort posts ook niet meer nodig.

STYD

Avatar

Ach ja het is geen DC film hè dan ziet men alles door de vingers

Sunspot

Avatar

Viel me ook al op bij eerste keer da tik het zag. Maar goed, vond het niet echt storend

Civilian Supreme

Avatar

Vleeshaak, heb ik ook al vaker aangegeven. Screenrant staat meer voor kwantiteit die wil je niet als inspiratiebron.
Beter is het om wat minder nieuws te brengen, en dan het nieuws dat niet is gebaseerd op geruchten, fanmade shit of pure speculatie.
Nogmaals mensen van filmtotaal dit is bedoeld als opbouwende kritiek.
Niet zo bang zijn voor te weinig clicks, kwaliteit wint het altijd, sowieso is er al een zeer solide groep regelmatige bezoekers van filmtotaal.

And...Action

Avatar

Als we nu net zo vergevingsgezind kunnen zijn voor de fouten in Star Wars Universe en DC Universe als dat we zijn voor de Marvel Cinematic Universe komt het wel goed.

NieuwsFilm

meest populair