Blumhouse en Netflix maken Stephen King-verfilming 'Mr. Harrigan's Phone'

Blumhouse en Netflix maken Stephen King-verfilming 'Mr. Harrigan's Phone'

Er lijkt geen week voorbij te gaan zonder een nieuwe Stephen King-verfilming.

Producenten Ryan Murphy (American Horror Story) en Jason Blums horrorhuis Blumhouse werken samen met Netflix aan een verfilming van Stephen Kings korte verhaal Mr. Harrigan's Phone. Het verhaal is afkomstig uit If It Bleeds, Kings nieuwste bestseller en collectie van korte verhalen.

John Lee Hancock is ingehuurd om het script te schrijven van de film en zal ook op de regiestoel plaatsnemen. Het verhaal gaat over een jochie dat bevriend raakt met een oude miljardair die in zijn dorp woont. De twee krijgen een band met elkaar door de eerste iPhone van de man. Maar wanneer de man overlijdt, merkt de jongen dat hij via de telefoon nog steeds kan praten met zijn oude vriend. Murphy, Blum en Carla Hacken zullen de film produceren.

Meer King op komst
Mr. Harrigan's Phone is een van vier korte verhalen uit If It Bleeds. De rechten van twwee andere verhalen, Rat en The Life of Chuck, zijn verkocht aan respectievelijk Ben Stiller en Darren Aronofsky. Het laatste verhaal, Let It Bleed, is nog niet toebedeeld aan iemand, maar het zou ons niet verbazen als HBO voor de rechten gaat. Het verhaal gaat namelijk over de paranormale detective Holly Gibney, een personage dat eerder dit jaar werd gespeeld door Cynthia Erivo in HBO-serie The Outsider

NieuwsFilm

meest populair