Algemeen

Blumhouse en Netflix maken Stephen King-verfilming 'Mr. Harrigan's Phone'

Er lijkt geen week voorbij te gaan zonder een nieuwe Stephen King-verfilming.

door Zilko Tarici om 12:50 in Algemeen
Producenten Ryan Murphy (American Horror Story) en Jason Blums horrorhuis Blumhouse werken samen met Netflix aan een verfilming van Stephen Kings korte verhaal Mr. Harrigan's Phone. Het verhaal is afkomstig uit If It Bleeds, Kings nieuwste bestseller en collectie van korte verhalen.

John Lee Hancock is ingehuurd om het script te schrijven van de film en zal ook op de regiestoel plaatsnemen. Het verhaal gaat over een jochie dat bevriend raakt met een oude miljardair die in zijn dorp woont. De twee krijgen een band met elkaar door de eerste iPhone van de man. Maar wanneer de man overlijdt, merkt de jongen dat hij via de telefoon nog steeds kan praten met zijn oude vriend. Murphy, Blum en Carla Hacken zullen de film produceren.

Meer King op komst
Mr. Harrigan's Phone is een van vier korte verhalen uit If It Bleeds. De rechten van twwee andere verhalen, Rat en The Life of Chuck, zijn verkocht aan respectievelijk Ben Stiller en Darren Aronofsky. Het laatste verhaal, Let It Bleed, is nog niet toebedeeld aan iemand, maar het zou ons niet verbazen als HBO voor de rechten gaat. Het verhaal gaat namelijk over de paranormale detective Holly Gibney, een personage dat eerder dit jaar werd gespeeld door Cynthia Erivo in HBO-serie The Outsider

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik vind de drie Netflix-verfilmingen van King tot nu toe behoorlijk geslaagd, dus dit is goed nieuws naar mijn idee.

Fluffer

Avatar

Harry’s game was verschrikkelijk saai en leek totaal niet op Kings spannende verhaal en in The tall grass was totaal mijn ding niet, er zijn al veel betere verfilmingen geweest van Stephen King boeken.

Spider-fan

Avatar

Fluffer:

Gerald's Game leek juist heel erg op het boek. Waarschijnlijk heb je een ander boek gelezen dat Harry's Game heet. :D
Tuurlijk is er veel weggelaten, maar dat krijg je nu eenmaal als je de dikke boeken van King in een paar uur wil stoppen.

Aan de andere kant moet je als je van een kort verhaal als In the Tall Grass een lange film maakt er veel bijverzinnen en dat komt het eindproduct ook niet altijd ten goede, al zijn er uitzonderingen als 1408 dat juist een hele sterke film werd.

Fluffer

Avatar

Ik bedoelde wel degelijk Gerards game en de oplopende spanning uit dat verhaal komt hier totaal niet tot uiting , al helemaal niet dat met de stalkende freak.

Spider-fan

Avatar

Gerald's Game behoort tot mijn absolute favorieten van King. Ik vond het één van zijn spannendste verhalen vanaf het begin. Bij veel van zijn boeken duurt het vrij lang voor het op gang komt, want hij neemt altijd uitgebreid de tijd om zijn personages te introduceren. Maar deze vond ik vanaf het begin erg spannend en intrigerend. Ik kon me moeilijk voorstellen waar het verhaal naartoe zou gaan en daardoor las ik het achter elkaar uit.

Ik geef toe dat niet elke scène uit het boek even spannend is in de film. De onthulling van de 'Moonlight Man' in de kamer was voor mij één van de grootste en meest geslaagde schrikeffecten in een boek ooit, en in de film is dat minder sterk. Maar dat kan ook komen doordat je al weet dat het eraan gaat komen.

Maar als geheel vond ik dat Mike Flanagan (net als met Doctor Sleep) juist heel goed de 'stem' van King naar het doek kan overbrengen. Hij snapt de boeken door en door, en weet het visueel en dramatisch sterk over te zetten. Zoals ik al zei, het is moeilijk een boek exact in dezelfde vorm naar een film over te zetten (er zijn tijdslimitaties, en het is een ander medium met een andere manier van vertellen), en de vraag is ook of het interessant is als een film een exacte kopie van een boek is dat je al gelezen hebt . Maar ik vind Flanagan juist één van de weinige regisseurs die King echt begrijpt en zo getrouw als mogelijk is binnen de genoemde limitaties zijn boeken overzet.

Als ik een kritiekpunt zou moeten noemen is dat de Moonlight Man, ofwel Raymond Andrew Joubert, gespeeld wordt door de Nederlandse acteur Carel Struycken, die een te bekend gezicht is wellicht door rollen in Twin Peaks en The Addams Family. Daardoor voelt hij eerder aan als 'een goede bekende' dan een bedreigend iemand. Wellicht was een onbekendere acteur beter geweest. Maar toch bleef het idee dat Jessie niet weet of hij een echt persoon is of de Dood 'die mensen die sterven op afgelegen plekken' komt ophalen, goed overeind.

NieuwsFilm

meest populair