Russel Crowe over het vervolg op 'Gladiator'

Russel Crowe over het vervolg op 'Gladiator'

Hij weet niet zeker of het echt een goed idee is...

Er wordt al een hele tijd gesproken over een vervolg op Gladiator. Nu laat Russell Crowe, die de hoofdrol speelde in de film van Ridley Scott, zich er ook over uit.

Crowe won een Oscar voor zijn rol als Maximus, maar sterft op het einde van de film. Hij ziet dit dan ook als het grootste probleem voor een mogelijk vervolg: ''Er wordt al zolang over een vervolg gepraat, als sinds de laatste draaidag van het origineel'' begint Crowe.

Wel of niet?
Zo laat de nu 56-jarige acteur weten er niet bij betrokken te zijn: ''Ik heb heel wat verschillende ideeën en verhalen gehoord en voorbij zien komen, maar ik maak geen deel uit van het sequel''. Hierdoor is Crowe ook wat sceptisch over het vervolg.

''Gladiator was geweldig om te maken. Ik had nooit verwacht dat de film zo'n impact zou hebben en zo geliefd zou zijn, zelfs nog 20 jaar later. Maar ik blijf het voor iedereen verpesten door constant te zeggen dat mijn personage in het origineel is gestorven en het misschien dus niet zo veel zin heeft nog te gaan voor een vervolg. Kunnen we daar nu, zo veel jaar later, nog iets mee doen?''

NieuwsFilm

meest populair