Algemeen

Russel Crowe over het vervolg op 'Gladiator'

Hij weet niet zeker of het echt een goed idee is...

door Wouter Drummen om 15:13 in Algemeen
Er wordt al een hele tijd gesproken over een vervolg op Gladiator. Nu laat Russell Crowe, die de hoofdrol speelde in de film van Ridley Scott, zich er ook over uit.

Crowe won een Oscar voor zijn rol als Maximus, maar sterft op het einde van de film. Hij ziet dit dan ook als het grootste probleem voor een mogelijk vervolg: ''Er wordt al zolang over een vervolg gepraat, als sinds de laatste draaidag van het origineel'' begint Crowe.

Wel of niet?
Zo laat de nu 56-jarige acteur weten er niet bij betrokken te zijn: ''Ik heb heel wat verschillende ideeën en verhalen gehoord en voorbij zien komen, maar ik maak geen deel uit van het sequel''. Hierdoor is Crowe ook wat sceptisch over het vervolg.

''Gladiator was geweldig om te maken. Ik had nooit verwacht dat de film zo'n impact zou hebben en zo geliefd zou zijn, zelfs nog 20 jaar later. Maar ik blijf het voor iedereen verpesten door constant te zeggen dat mijn personage in het origineel is gestorven en het misschien dus niet zo veel zin heeft nog te gaan voor een vervolg. Kunnen we daar nu, zo veel jaar later, nog iets mee doen?''

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GizMogwai

Avatar

Waar is de spoiler alert??? Nu lees ik dat hij sterft op het einde van de film. ????

Lord Bono

Avatar

@GizMogwai,
Darth Vader is de vader van Luke Skywalker, Sneep vermoord Perkament is etc etc.

Als je nu Gladiator nog nooit hebt gezien ben je niet echt een filmliefhebber.

Rich Art

Avatar

@Lord Bono; Lekker kortzichtig. Er zijn ook mensen na 2000 geboren en zich nu aan het ontwikkelen tot filmliefhebber. Dat hij/zij de film nog niet gezien heeft maakt hem/haar echt niet minder een filmliefhebber.

Oorworm

Avatar

Ja... laten we dan ook een vervolg maken op:
- The Green Mile
- V for Vendetta
- Papillon

GizMogwai

Avatar

@Lord Bono; Ik had een smiley achter de vraagtekens geplaatst, maar is deze blijkbaar niet meegenomen. En ja, ik heb de film gezien. Zoals Rich Art ook aangeeft zullen er ongetwijfeld 'jongeren' onder ons zijn die zich nog aan het ontwikkelen zijn als filmliefhebber. Trouwens, een film niet gezien hebben kan volgens mij niet als maatstaf worden gebruikt om te zeggen dat ik geen filmliefhebber ben. Niemand heeft de verplichting om alle 'klassiekers' te moeten zien. Just keep it relaxed filmvrienden.

Angelo1979

Avatar

En gelijk heeft ie.
Laat het gewoon bij een film.

Sunspot

Avatar

Hij is nog mild erover, om Ridley Scott.

Eigenlijk hoeft het voor hem helemaal niet, was top die film, classic!

Gewoon niet doen joh.

WATTIAKOONNUSALAUT.

Avatar

Maak gewoon een film van dit soort
kaliber...Basta punt uit!

Movieman2018

Avatar

@lord Bono, uw reactie is nutteloos. Uw subjectieve mening dien je niet te veralgemenen of te objectiveren.... Veel mensen houden van films, je moet geen liefhebber zijn, of een extreme passie er voor te hebben om van films te kunnen genieten...

GizMogwai

Avatar

@Movieman2018 mooi verwoord.

NieuwsFilm

meest populair