Celebrity

Oliver Stone: "Hollywood verandert in een 'Alice in Wonderland'-theekransje"

Alles wordt onnodig duurder en fragiel.

door FilmTotaal om 08:30 in Celebrity
Door het corona-virus zijn niet alleen de films uitgesteld die dit jaar in de bioscoop zouden uitkomen, ook de titels die oorspronkelijk in productie gingen kampen met vertraging. Sommige filmproducties proberen echter weer te starten en moeten voorzorgsmaatregelen nemen. Oliver Stone vindt het te ver gaan.

Dat vertelde de 73-jarige filmmaker in een interview met The New York Times Magazine. De wijze waarop films nu van de grond moeten komen acht hij ronduit belachelijk. "Het is zo prijzig, de marketing," begint Stone.


Krankzinnig
"Alles is veel te fragiel geworden. Té kwetsbaar. In Hollywood nu... Je kan geen film maken zonder een COVID-adviseur. Ook niet zonder een gevoeligheid-raadgever. Het is belachelijk." De regels wijzigen volgens de Amerikaan ook te vaak.

"De Academy verandert elke vijf, tien of twee maanden van gedachten om bij te blijven. Het is politiek correcte onzin en het is niet een wereld waar ik graag in beland. Ik heb het nog nooit eerder zo krankzinnig gezien. Het is net een 'Alice in Wonderland'-theekransje."

De Platoon-regisseur somt op: "Ik las dat films nu ontzettend prijzig worden om te maken, vanwege alle voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Opnames die vijftig dagen duren worden nu zestig. Acteurs moeten sociaal afstand houden. Dat is waar ik het over heb."

NieuwsFilm

meest populair