Blu-ray

Blu-ray review 'Bloodshot' - gave superheldenactie op Vin Diesel-niveau!

Vin Diesel is eindelijk een echter superheld.

door Bram de Groot om 15:35 in Blu-ray
Regie: Dave Wilson | Cast (stemmen): Vin Diesel (Ray Garrison / Bloodshot), Eiza González (Katie / KT), Guy Pearce (Dr. Emil Harting), Lamorne Morris (Wilfred Wigans), Toby Kebbell (Martin Axe), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Bioscooprelease: 12.03.2020 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

Het filmgenre 'superhelden' wordt gedomineerd door producties van Marvel en DC. Toch laten zo af en toe ook andere superhelden zich zien. Begin dit jaar was er Bloodshot van Vin Diesel. In de gelijknamige film van Sony Pictures moest hij een aftrap geven aan een nieuw universum, maar dit gaat waarschijnlijk niet door. Sony verkocht de rechten nog voor de release aan Universal.

In de States opende de circa $45 miljoen kostende popcornfilm Bloodshot in het laatste weekend dat de bioscopen nog open waren. De film kwam in de week waarin steeds meer zalen werden gesloten tot $10 miljoen. Met de opbrengst buiten de States staan de film nu op $30,4 miljoen. Waarschijnlijk heeft de film meer opgehaald met de snelle Premium Video on demand release.

Bij de critici deed de actiefilm van debutant Dave Wilson het erg zwak, met 30% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 4.54/10. Het publiek op RT was nog een stuk positiever: 78% (4.05/5).


Popcorn-actie

In Bloodshot is Ray Garrison een marinier die door RTS Corporation opnieuw tot leven gewekt wordt als de superheld Bloodshot. Met nanotechnologie in zijn aderen is hij sterker dan ooit en geneest hij meteen van verwondingen. RTS Corporation heeft niet alleen de controle over zijn lichaam, maar ook over zijn geest en herinneringen. Ray zet alles op het spel om de controle over zijn leven terug te krijgen.

4K UHD Blu-ray: Bloodshot

Discs: 1 x Blu-ray | 1 x 4K UHD | Release: juli 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609634594| Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Bloodshot zitten vastgeklikt in een standaard zwarte UHD-keepcase. Op de voorkant de nano-technische Vin Diesel. Op de achterop een reeks bonusmaterialen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Het blijft genieten van een 4K-uitgave. Zo ook nu ook weer. Het beeld van deze UHD-disc is erg netjes met een uitstekende sterkte en prachtige kleuren. Het verschil tussen Blu-ray en 4K is aanzienlijk kleiner dan tussen Blu-ray en Dvd, maar met de juiste instellingen voelt het beeld net een tikkeltje dynamischer.

De geluidstrack van de 4K-uitgave is Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) waar de Blu-ray niet verder komt dan een DTS-HD 5.1 track. De audiofielen moeten dus sowieso voor de UHD disc gaan. Het geluid komt van componist Steve Jablonsky, bekend van zijn werk aan de Transformers-films.

Bonusmateriaal

De extra's op de Blu-ray schijf bestaan onder meer uit een tweetal featurettes met Initiate Sequence: Directing Bloodshot (10 minuten) over het maken van de film van begin tot eind en Forgotten Soldiers: The Cast of Bloodshot (11 minuten) over de personages en de acteurs.

Dan is er ook nog een reeks verwijderde en verlengde scènes van zo'n 12 minuten, met onder meer een alternatief einde. Ook is de korte video Outtakes & Blooper Reel van 2 minuten.

Wat vind jij van Bloodshot?

Was jij onder de indruk van Bloodshot? En zou jij meer films willen zien met dit personage? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Zo slecht........

Decepticon

Avatar

Wat een waardeloze film is dit zeg, allemachtig. Dan zal ik nog eerder de Hellboy reboot weer kijken.
Ik heb hem als welkom cadeau bij Pathé Thuis voor een paar euro kunnen kijken, maar ik hoef deze film nooit weer te zien. Slecht verhaal en ook slecht uitgewerkt. De actie is niet veel soeps. Het enige waar ik nog van kon genieten was de uberlekkere Eiza Gonzalez.

Sunspot

Avatar

Haha, "Vin Diesel-niveau" :D

Film nog steeds niet gezien, maar ga het zeker zien, toch altijd wel leuke films met Vin Diesel, soms verrassend goed toch wel Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Gave superheldenactie?! Haha, meen je niet, dit is echt c niveau.

Overlord

Avatar

Leuke film, vermakelijker dan triple X of Riddick.
Maar dat is uiteraard persoonlijk

don lukas

Avatar

Kneiter-Vin diesel vehikel van but niveau.

Lewis

Avatar

Vreselijk

NieuwsFilm

meest populair