Darth Maul had deze rol gekregen in de 'Star Wars'-franchise

Darth Maul had deze rol gekregen in de 'Star Wars'-franchise

Als Solo verder was gegaan...

Wat had de cameo van Darth Maul in Solo: A Star Wars Story uiteindelijk moeten opzetten? De site Screen Rant dook in de geschiedenis van de schurk en vertelt wat er allemaal met hem had moeten gebeuren.

Maul leek natuurlijk om het leven te komen in Star Wars: The Phantom Menace. Niets is minder waar, want in de serie The Clone Wars bleek hij de strijd met Obi-Wan Kenobi overleefd te hebben. Hij zette een criminele organisatie op, het Shadow Collective, en was gedreven door zijn woede en lust naar wraak op Obi-Wan Kenobi en de Jedi.

Korte cameo
In Solo: A Star Wars Story verraadt Qi'ra uiteindelijk de baas van Crimson Dawn en zien we dat niemand minder dan Darth Maul de man achter alle problemen was. Hij beveelt haar naar Dathomir te reizen, waar hij zich bevindt.

De gedachte was dat Qi'ra samen met Maul had moeten werken tegen Tobias Beckett en zijn crew, wat dus ook tegen Han Solo betekent. In die tweede Solo-film hadden we moeten zien hoe Darth Maul terug zou keren. Uiteindelijk zou Qi'ra zich natuurlijk tegen hem gekeerd hebben, of dat in elk geval geprobeerd hebben, vermoedelijk ten koste van haar eigen leven.

NieuwsFilm

meest populair