Beroemde film memorabilia gaan voor flinke prijs onder de hamer

Beroemde film memorabilia gaan voor flinke prijs onder de hamer

Van '2001: A Space Odyssey' tot 'Knight Rider'.

Het komt wel vaker voor dat film memorabilia voor een groot bedrag onder de hamer gaan. Afgelopen weekend was het weer zover in Beverly Hills, toen allerlei bekende items uit beroemde films en blockbusters voor het publiek beschikbaar werden.

Voornamelijk het ruimtepak uit Stanley Kubrick's klassieker 2001: A Space Odyssey was erg populair. Voor de veiling werd geschat dat het pak zo'n 200.000 tot 300.000 dollar op zou brengen, maar uiteindelijk werd het veel meer. Het werd verkocht voor maar liefst 370.000 dollar.

Andere items
Er werden ook nog andere rekwisieten uit films en series geveild, zoals de cape van Christoper Reeves' Superman die voor 110.000 dollar een nieuwe eigenaar vond maar ook de pijp van Ian Holm's Bilbo Baggins uit het eerste deel van The Lord of the Rings-trilogie. Deze ging voor een slordige 30.000 dollar over de toonbank.

Ook werd een Pontiac Firebird Trans Am uit 1982 van de hand gedaan voor 192.000 dollar. Op de motorkap van de auto staat de handtekening van David Hasselhoff, die gebruikt maakte van de wagen in de Knight Rider tv-series.

NieuwsFilm

meest populair