Guillermo del Toro wil dolgraag 'Frankenstein'-trilogie maken

Guillermo del Toro wil dolgraag 'Frankenstein'-trilogie maken

Filmmonstervriend Guillermo del Toro heeft een groot plan in gedachten.

Oscarwinnaar Guillermo del Toro leverde al enkele fantasiekrijke pareltjes op en won in 2018 Oscars voor zijn romantische filmmonsterdrama The Shape of Water. Del Toro heeft zijn zinnen nu gezet op een filmtrilogie rond het bekende Frankenstein-verhaal.

Tijdens een Comic-Con@Home-panel over de horrorfilm Antlers ging Del Toro in op de vraag wat hij zou willen maken als hij daarvoor volledige financiële steun zou krijgen van een filmstudio. Del Toro kwam met twee projecten.

De eerste is zijn H.P. Lovecraft-pasieproject At the Mountains of Madness dat hij al jaren probeert te maken. Het andere project is een meerdelige filmreeks rond Frankenstein en zijn monster.

Frankenstein-trilogie
Del Toro zou rond Frankenstein twee of drie films willen maken aangezien het moeilijk is om een boek te verfilmen. "Om een boek te kunnen vertalen naar een film, moet je van standpunt veranderen en het is een gecompliceerde... Het is een complexe taak," aldus Del Toro.

Op dit moment werkt Del Toro aan de film Nightmare Alley met onder meer Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara en David Strathairn. De opnames liggen voorlopig stil.

NieuwsFilm

meest populair