Vier manieren waarop de X-Men naar het Marvel Cinematic Universe kunnen komen

Wat is er allemaal mogelijk?

Straks moet Marvel iets heel complex doen. Namelijk de X-Men introduceren in het Marvel Cinematic Universe. Dat terwijl we al dik twintig films en tien jaar onderweg zijn. Hoe kan dat nou eigenlijk gebeuren?

In dit artikel zetten we vier manieren op een rij waarop de X-Men naar het MCU zouden komen. Natuurlijk is het maar speculatie, maar het kan wel interessant zijn.

ZE WAREN ER AL
De minst elegante oplossing van allemaal. En ook de meest onwaarschijnlijke. Maar Marvel zou ervoor kunnen kiezen om simpelweg te doen alsof de mutanten er altijd al zijn geweest. Ze waren gewoon verborgen. Maar de kans dat dit gebeurt is heel klein. Een van de belangrijkste elementen uit de X-Men comics is altijd de worsteling van de maatschappij met deze unieke mensen geweest. Door te doen alsof ze er altijd al waren, maak je dat element minder belangrijk.

HET MULTIVERSUM
Dit achten we de meest waarschijnlijke manier waarop de X-Men naar het MCU komen. De toekomst van het MCU ligt, zo weten we van Marvel-baas Kevin Feige, in het multiversum. De kans lijkt dan ook groot dat de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness in elk geval een teerling zal werpen. Dan gaan we in de toekomst dus een crossover tussen universa zien en komen de X-Men misschien wel op die manier naar het MCU.

HOUSE OF M
Een andere optie is House of M. In de comics draait Scarlet Witch in deze verhaallijn redelijk door. Daarop verandert ze de wereld zo dat iedereen zijn wensen kan vervullen. Mutanten zijn daardoor het dominante ras geworden en mensen juist inferieur. Maar aan het einde van deze comic wist Scarlet Witch de mutanten uit het bestaan. Wellicht zou Marvel hier een andere draai aan kunnen geven.

DE INHUMANS
Een andere optie is de Inhumans. Die lijken qua krachten natuurlijk al op de mutanten, met als belangrijkste verschil dat ze gemaakt zijn door de Kree. Terwijl de mutanten een genetisch experiment zijn van de Celestials. Interessant is het idee in elk geval wel: in de serie Agents of SHIELD, die zich afspeelt in het MCU, zie je dat de Inhumans er al zijn.

NieuwsFilm

meest populair