Featured

Vier manieren waarop de X-Men naar het Marvel Cinematic Universe kunnen komen

Wat is er allemaal mogelijk?

door Jim Pedd om 06:31 in Featured
Straks moet Marvel iets heel complex doen. Namelijk de X-Men introduceren in het Marvel Cinematic Universe. Dat terwijl we al dik twintig films en tien jaar onderweg zijn. Hoe kan dat nou eigenlijk gebeuren?

In dit artikel zetten we vier manieren op een rij waarop de X-Men naar het MCU zouden komen. Natuurlijk is het maar speculatie, maar het kan wel interessant zijn.

ZE WAREN ER AL
De minst elegante oplossing van allemaal. En ook de meest onwaarschijnlijke. Maar Marvel zou ervoor kunnen kiezen om simpelweg te doen alsof de mutanten er altijd al zijn geweest. Ze waren gewoon verborgen. Maar de kans dat dit gebeurt is heel klein. Een van de belangrijkste elementen uit de X-Men comics is altijd de worsteling van de maatschappij met deze unieke mensen geweest. Door te doen alsof ze er altijd al waren, maak je dat element minder belangrijk.

HET MULTIVERSUM
Dit achten we de meest waarschijnlijke manier waarop de X-Men naar het MCU komen. De toekomst van het MCU ligt, zo weten we van Marvel-baas Kevin Feige, in het multiversum. De kans lijkt dan ook groot dat de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness in elk geval een teerling zal werpen. Dan gaan we in de toekomst dus een crossover tussen universa zien en komen de X-Men misschien wel op die manier naar het MCU.

HOUSE OF M
Een andere optie is House of M. In de comics draait Scarlet Witch in deze verhaallijn redelijk door. Daarop verandert ze de wereld zo dat iedereen zijn wensen kan vervullen. Mutanten zijn daardoor het dominante ras geworden en mensen juist inferieur. Maar aan het einde van deze comic wist Scarlet Witch de mutanten uit het bestaan. Wellicht zou Marvel hier een andere draai aan kunnen geven.

DE INHUMANS
Een andere optie is de Inhumans. Die lijken qua krachten natuurlijk al op de mutanten, met als belangrijkste verschil dat ze gemaakt zijn door de Kree. Terwijl de mutanten een genetisch experiment zijn van de Celestials. Interessant is het idee in elk geval wel: in de serie Agents of SHIELD, die zich afspeelt in het MCU, zie je dat de Inhumans er al zijn.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Of ze moeten nog ontstaan. Door dat gesnap met de Infinity stones is het X-gen ontstaan ofzo.

Goku32

Avatar

Ze hadden al lang een cross over kunnen doen met de x men en advengers..zo moeilijk is dat toch niet

Hoverlicious

Avatar

Er zijn al lang mutanten, maar ze zijn nooit benoemd omdat ze dat niet mochten ivm rechten. Naast dat Wanda Maximof (in de film een "enhanced" genoemd waarmee ze duidelijk maken dat ze nog niet precies weten wat ze zijn en hoe ze aan hun krachten komen) is ook Namor een mutant. Naar dit personage is regelmatig verwezen mbv eastereggs. Van Namor mogen ze echter geen solo film maken omdat hiervan (net als bij de Hulk) de rechten voor een solofilm bij Universal liggen. Hij mag wel in andere films opduiken, wat mogelijk gaat gebeuren in Black Panther als bad guy. En zo zullen er steeds meer mutants kenbaar worden. Project X (exodus, het project wat Wolverine zijn annimatium skelet heeft gegeven) is al namelijk ook al benoemd in Iron Man 2.

Verder houden de X-men zich in het begin van de series en stripboeken ook schuil en willen ze hiermee voorkomen dat mensen bang worden voor mutants... wat uit eindelijk niet blijkt te werken, waardoor wederzijdse haat ontstaat. Een ideale mogelijkheid voor Disney om in te haken op de huidige BLM demonstraties.

Verder worden mensen die het x-gen bevatten uiteindelijk mutanten zodra dat gen zich activeert. De kans is groot dat de snap hiervoor gezorgd heeft.

Koe Bertha

Avatar

@Hoverlicious

Iemand heeft zijn huiswerk gedaan, wat een blok tekst zeg

Ang3l

Avatar

"in de serie Agents of SHIELD, die zich afspeelt in het MCU, zie je dat de Inhumans er al zijn."

Uh, wat dacht je van de serie INHUMANS zelf? :D

Supercarlover

Avatar

Een ding weet ik zeker, er komen nog een heleboel films en ga ze allemaal kijken.

Sunspot

Avatar

Zie liever dat het begint vanuit karakters van Xmen zelf, dus zonder ald ie huidige MCU karakters.

Xmen verdient het, zoveel interessante karakters, wat je ermee kan doen, de verhaallijnen die alleen al bestaan, waarom zou je al die andere karakters erbij halen, dat kan later wel.

NieuwsFilm

meest populair