'Jurassic World: Dominion' en 'Fast & Furious 9' straks binnen twee weken na bioscooprelease online te kijken?

Universal Pictures en AMC Theatres hebben een nieuwe deal.

Universal Pictures en AMC Theatres lagen behoorlijk in de clinch. Universal had het namelijk aangedurfd om een aantal films exclusief online uit te brengen. En dat bleek een groot succes. Maar AMC, een van de grootste bioscoopketens van de wereld, was daar bepaald niet blij mee en stelde Universal te gaan boycotten.

Nu hebben ze hun ruzie echter bijgelegd. Universal mag zijn films in première laten gaan op video on-demand kanalen binnen drie weken na hun debuut in de bioscoop. Dit verbond is bijzonder groot nieuws, want nu zijn distributeurs nog verplicht om hun films maandenlang uit de bioscopen te houden.

Omzet delen
Wat er precies is afgesproken als het op de opbrengst aankomt is niet duidelijk, maar AMC's CEO Adam Aron laat weten dat zijn bedrijf zal delen in de winst. Om hoeveel geld het gaat is niet duidelijk, maar het kan waarschijnlijk een mooi aandeel zijn. Universal vraagt namelijk 20 dollar als je een film vroeg op een on-demand kanaal wil zien.

In theorie zou dankzij deze deal besloten kunnen worden om de grootste films van Universal, Jurassic World: Dominion en Fast & Furious 9, 17 dagen na de bioscooprelease al online uit te brengen. Maar waarschijnlijk wordt er eerder gekozen voor films met een middenbudget.

NieuwsFilm

meest populair