Algemeen

'Jurassic World: Dominion' en 'Fast & Furious 9' straks binnen twee weken na bioscooprelease online te kijken?

Universal Pictures en AMC Theatres hebben een nieuwe deal.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Universal Pictures en AMC Theatres lagen behoorlijk in de clinch. Universal had het namelijk aangedurfd om een aantal films exclusief online uit te brengen. En dat bleek een groot succes. Maar AMC, een van de grootste bioscoopketens van de wereld, was daar bepaald niet blij mee en stelde Universal te gaan boycotten.

Nu hebben ze hun ruzie echter bijgelegd. Universal mag zijn films in première laten gaan op video on-demand kanalen binnen drie weken na hun debuut in de bioscoop. Dit verbond is bijzonder groot nieuws, want nu zijn distributeurs nog verplicht om hun films maandenlang uit de bioscopen te houden.

Omzet delen
Wat er precies is afgesproken als het op de opbrengst aankomt is niet duidelijk, maar AMC's CEO Adam Aron laat weten dat zijn bedrijf zal delen in de winst. Om hoeveel geld het gaat is niet duidelijk, maar het kan waarschijnlijk een mooi aandeel zijn. Universal vraagt namelijk 20 dollar als je een film vroeg op een on-demand kanaal wil zien.

In theorie zou dankzij deze deal besloten kunnen worden om de grootste films van Universal, Jurassic World: Dominion en Fast & Furious 9, 17 dagen na de bioscooprelease al online uit te brengen. Maar waarschijnlijk wordt er eerder gekozen voor films met een middenbudget.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeroen Pasman

Avatar

Te kijken en dus ook te downloaden !

PRIME

Avatar

Dit is natuurlijk dramatisch.
Lijkt me een heel slecht plan, en ik kan me niet voorstellen dat het goed is voor de branche.

Overlord

Avatar

Weet iemand al wanneer Peacock naar Nederland gaat komen ?

Fan1984

Avatar

Alle "gemakken" vanuit huis. Fantastisch om de mensen nog meer thuis opgesloten te gaan houden voor een "Levensgevaarlijke Virus"

Weer een stapje verder mensen!

Indy5

Avatar

En nu maar kiezen: blockbusters in de bios kijken of thuis.Kostenplaatje / covid ( onder controle of niet|)zullen zeker ook een rol gaan spelen.Benieuwd of er nu meer studios en bioscoopketens dit gaan volgen.Er moest iets gebeuren maar of dit de oplossing is ??

TonyStarkPotts

Avatar

Het is natuurlijk kei leuk om geld te besparen op Dominion want ik weet dat ik zoiezo die meerdere keren wil kijken en online gaat het wss geld kosten , misschien niet maar ik denk dat het niet goed voor de zaak is aangezien ze veeeeeel minder geld gaan verdienen

Ties79

Avatar

Wat zullen de prijzen dan zijn?

NieuwsFilm

meest populair