Blu-ray

Blu-ray 'Fantasy Island: Unrated' - simpele vakantiehorror

Blumhouse's Fantasy Island maakte het niet helemaal waar.

door Bram de Groot om 13:01 in Blu-ray
Regie: Jeff Wadlow | Cast: Michael Peña (Mr. Roarke), Maggie Q (Gwen Olsen), Lucy Hale (Melanie Cole), Austin Stowell (Patrick Sullivan), Portia Doubleday (Sloane Maddison), Michael Rooker (Damon), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: 13.02.2020 | FilmTotaal recensie: Geen

Het leek een leuke horrorfilm te kunnen worden: een soort van bloederige remake van de bekende fantasyserie Fantasy Island uit 1977. In Blumhouse's Fantasy Island verandert een op het oog idyllisch eiland in nachtmerrie, met rollen voor onder meer Michael Peña, Maggie Q en Michael Rooker. Het resultaat was anders dan gehoopt.

In de States startte de $7 miljoen kostende PG-13 horrorfilm met $12,3 miljoen in het eerste weekend. In totaal haalde de film van regisseur Jeff Wadlow (Truth or Dare, Kick-Ass 2) een kleine $50 miljoen op en dat is waarschijnlijk voldoende om uit de kosten te komen.

Bij de critici deed de horrorfilm Fantasy Island het uiterst mager met een score van slechts 8% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 3.21/10. Het publiek op RT was ook zeker niet echt enthousaist te krijgen: 48% (3.08/5) en dat is voor de publieksbeoordeling heel laag.


Weinig fantasierijke horrorfilm

In Fantasy Island laat de mysterieuze Mr. Roarke de geheime dromen van zijn gasten uitkomen in zijn luxe en afgelegen tropische resort. Maar als de fantasieën in nachtmerries veranderen, moeten de gasten het raadsel van het eiland oplossen als ze er levend vanaf willen komen.

Blu-ray: Fantasy Island

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juli 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609636932 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Fantasy Island zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant het doodse eiland en de drie hoofdrolspelers. En achterop een verwijzing naar een aantal extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De weergave van het beeld van deze Blumhouse-horrorfilm is redelijk tot goed. De kleur is sterk, maar lijkt soms iets teveel aangezet. Ook de donkere scènes hadden iets sterker in de details mogen zijn. Desondanks valt er weinig te klagen met een verder haarscherpe weergave.

De geluidstrack houdt het basic met DTS-HD 5.1 audio die de dialoog en jump scares prima laten werken. De muziek werd aangeleverd door Bear McCreary en hem kennen we van zijn werk voor Child's Play en 10 Cloverfield Lane en de recente bioscoopfilm Ava.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal is beperkt met slechts acht verwijderde scènes met de titels First Sighting, Devil Face Arrives, Roarke Checks In, Entering the Caves, Nightmare Diary en Death Do Us Part, optioneel met commentaar van regisseur Jeff Wadlow. Hij heeft ook de track van audiocommentaar ingesproken, samen met castleden als Michael Peña, Portia Doubleday, Ryan Hansen, Lucy Hale en Maggie Q.

Het meest opvallende aan de uitgave is dat deze ook de Unrated versie van de film bevat. Maar verwacht er niet al teveel van. Er is slechts een hele 16 seconden (!) aan extra (bloederig) beeldmateriaal toegevoegd.

Wat vind jij van Fantasy Island?

Was jij onder de indruk van Fantasy Island? Of is dit simpelweg te mager voor jou, zelfs voor een standaard horror-popcornfilm? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Dit is zowat e’en van de slechtste horrorfilms die ik de laatste tijd gezien heb en dat terwijl het concept toeliet om hier iets fantastisch mee te doen.
Jammer genoeg is deze film een flauw zootje geworden van belachelijke toestanden , spanning is ver te zoeken in dit onozel verhaaltje dat niet kan tippen aan de originele serie .
Vermijden deze rommel .

Indy5

Avatar

Zeer teleurstellend, had ik meer van verwacht.

Coola

Avatar

Zwaar mee vermaakt in de bioscoop. Meer van dit soort films a.u.b.

Master Of Films

Avatar

Noemen ze dit een horrerfilm? Dit is gewoon Hallmark Channel film, waar huisvrouwen van middelbare leeftijd graag naar kijken.

Maar goed Jason Blum, Jeff Wadlow & Lucy Hale al hand in hand met Truth or Dare, dus het was al te verwachten dat het niks is uitgelopen.

Michael Rooker is wel een lichtpunt, maar de beste man heeft nauwelijks screentime.

Gigan72

Avatar

Dit was echt pure bagger zeker 1 van de slechtste films ooit.

Decepticon

Avatar

Ik heb hem afgelopen week on demand gekeken en ik heb me er nog redelijk mee vermaakt. Het is best een competent gemaakte film. Alleen niet een hele goede of spannende horrorfilm, er had zekers véél meer in gezeten, maar allesbehalve een slechte film. Dat vind ik wat overdreven.
Ik moet altijd wel lachen om opmerkingen als, één van de of de allerslechtste (horror) films ooit.

leidenaar

Avatar

Echt één van de of de allerslechtste (horror) films ooit. Niet kijken.

Civilian Supreme

Avatar

Er zijn slechtere maar ik heb ze niet gezien.

NieuwsFilm

meest populair