Mondkapjes in de bioscoop?

Mondkapjes in de bioscoop?

In Engeland moet het binnenkort.

In het Verenigd Koninkrijk nemen net als in Nederland het aantal coronabesmettingen weer toe. In het VK is het gevolg dat in delen van het land de beperkingen zich weer snel opstapelen. Zo ook in de bioscopen. Als deze daar vanaf 8 augustus weer opengaan moeten bezoekers een mondkapje voor tijdens de voorstelling.

In veel andere landen is dat niet het geval in de bioscoop, maar het is niet geheel ondenkbaar dat dit wel gaat gebeuren. Maar is dit eigenlijk wel nodig? In een artikel van NU.nl stond onlangs te lezen: "...afhankelijk van de epidemiologische situatie van het land moeten mondkapjes gedragen worden door honderdduizenden tot meer dan een miljoen personen, om één nieuwe besmetting te voorkomen."

Is het dus wel zinvol?
Het is ook zo dat we nog maar weinig weten over het coronacrisis en het effect van de maatregelen die nu wereldwijd worden opgelegd. Grootste issue bij de mondkapjes is misschien nog wel dat de meeste kapjes die nu in omloop zijn bij het publiek niet medisch zijn en ondeskundig / onhygiënisch worden gebruikt.

Maar nu terug naar de bioscoop. Zou jij een mondkapje dragen in de bioscoop? Of zou dit voor jou een te hoge drempel zijn en wacht je dan liever op een latere release van de films via een ander kanaal?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair