Poll

Mondkapjes in de bioscoop?

In Engeland moet het binnenkort.

door Bram de Groot om 10:05 in Poll
In het Verenigd Koninkrijk nemen net als in Nederland het aantal coronabesmettingen weer toe. In het VK is het gevolg dat in delen van het land de beperkingen zich weer snel opstapelen. Zo ook in de bioscopen. Als deze daar vanaf 8 augustus weer opengaan moeten bezoekers een mondkapje voor tijdens de voorstelling.

In veel andere landen is dat niet het geval in de bioscoop, maar het is niet geheel ondenkbaar dat dit wel gaat gebeuren. Maar is dit eigenlijk wel nodig? In een artikel van NU.nl stond onlangs te lezen: "...afhankelijk van de epidemiologische situatie van het land moeten mondkapjes gedragen worden door honderdduizenden tot meer dan een miljoen personen, om één nieuwe besmetting te voorkomen."

Is het dus wel zinvol?
Het is ook zo dat we nog maar weinig weten over het coronacrisis en het effect van de maatregelen die nu wereldwijd worden opgelegd. Grootste issue bij de mondkapjes is misschien nog wel dat de meeste kapjes die nu in omloop zijn bij het publiek niet medisch zijn en ondeskundig / onhygiënisch worden gebruikt.

Maar nu terug naar de bioscoop. Zou jij een mondkapje dragen in de bioscoop? Of zou dit voor jou een te hoge drempel zijn en wacht je dan liever op een latere release van de films via een ander kanaal?17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Er zit nu al niet veel in de bios
En als dit hier straks misschien ook moet dan zit er nog minder... dan weet je bijna zeker dat dat het einde is voor een bioscoop.
Zeker voor een kleine bioscoop.

En of ik zelf met een mondkapje ga zitten nee nee en nog eens nee

Draven

Avatar

Ik zou het doen maar alleen voor een film die ik echt per direct wil zien op dit grote scherm. Vooral het andere zou ik het niet doen en wacht ik wel. Mijn antwoord is dus "Ja" maar met een zware kanttekening.

Spider-fan

Avatar

Ik vind het op straat en in de winkels juist milder worden op het moment. Veel mensen houden geen afstand meer en de mandjes en wagentjes zijn niet meer verplicht en worden niet meer continu schoongemaakt.

Als je met een 3D bril gaat zitten kun je ook wel met een mondkapje gaan zitten. Ik weet niet hoe het in de praktijk is, misschien wel vreemd maar alles went.
Is iemand al naar de Efteling geweest? Draagt Roodkapje nou ook een rood mondkapje?

Philmhuis

Avatar

Mondkapje of niet.. Ik ga gewoon naar de bioscoop. Zo'n mondkapje dragen begint na 2 maanden in het openbaar vervoer (bijna) een gewoonte te worden, waarom dan niet in de bioscoop.

Civilian Supreme

Avatar

Wat Gigan72 zegt. Dit zou de doodsteek zijn.
Ik blijf liever thuis. Voor mij is de combi biertje, filmpje, ontspanning waarvoor ik ga. Ik begrijp heel goed dat het misschien wel nodig is maar dan volg ik wel de regels door gewoon niet te gaan.

PRIME

Avatar

In drukke gebieden zeg ik: better safe than sorry.
Maar in de bioscoop kan je juist afstand reguleren, of is het de bedoeling dat de capaciteit naar 100% gaat als iedereen een kapje draagt? Want dan blijf ik thuis.
Alsof mensen dat ophouden zodra het licht uit is.

Boer

Avatar

Als je van de bioscoopervaring houdt, ga je gewoon zo veel mogelijk in deze tijd om je lokale tent te steunen!

PRIME

Avatar

^
Dat ben ik met je eens, Boer.

Dominar Rygel XVI

Avatar

100% nee. Ga niet zo een idioot ding dragen. Draait toch geen ene moer in de bios alleen maar oude films. Heb mijn abo op de bios al opgezegd.

Decepticon

Avatar

Hoe willen ze dat gaan controleren in de zaal zodra het licht uit is en de film draait?
Men wil toch z'n drankjes en snacks kunnen nuttigen tijdens de film.

Ik zeg ook nee, maar als Tenet draait en een mondkapje is verplicht, neem ik een mondkapje mee, maar zodra de film begint, doe ik het mondkapje af hoor.

KeesjeNL

Avatar

Als je geen mondkapje op wilt, dan dien je niet alleen NIET plaats te nemen in een bioscoop maar hoor je eigenlijk niet in de Nederlandse samenleving thuis. Eigenwijze aso's kunnen echter een prima bestaan opbouwen in Alaska, gezien de programma's op Discovery Channel..

timdekw

Avatar

Ik merk dat ik sowieso al een tijdje geen behoefte meer voel naar de bioscoop te gaan. Voorheen bijna wekelijks een dagje, maar ben inmiddels al anderhalve maand niet geweest. Het aanbod spreekt me gewoon niet aan. Daarnaast vermijd ik het openbaar vervoer momenteel ook als de pest, omdat ik niet met zo'n oncomfortabel mondkapje op wil zitten. Ik durf dus wel te stellen dat als er een mondkapjes verplichting in de bioscoop komt, dat ik dan helemaal niet meer zal gaan. Zelfs niet voor een nieuwe film die ik wel graag wil zien (voor zover die nog in de bioscoop gaan verschijnen dit jaar). Ik heb er al vrede mee gesloten dat 2020 gewoon niet gebeurd is (alles is inmiddels al gecanceld, vakanties, uitstapjes, concerten, etc.), dus dan wacht ik wel weer tot alles normaal is om weer naar de bioscoop te gaan. Bij geen verplichte mondkapjes zie ik jullie graag bij Tenet! ????

kokosnoot

Avatar

@ Spider-fan Zelfs Hans&Grietje dragen mondkapjes!

Roodkapje heeft al het lekkers voor oma opgegeten en met twee kijkgaten draagt ze het mandje nu voor haar gezicht

Spider-fan

Avatar

Roodkapje is altijd mijn favoriete sprookje. De mooiste verfilming is Neil Jordan's The Company of Wolves, waar er een volledige horror-versie van is gemaakt.

kokosnoot

Avatar

@ Spider-fan Dat is een leuke verfilming. Je hebt er nog 2 of 3 ofzo van dat soort films over Roodkapje.

Spider-fan

Avatar

Kokosnoot:

Welke zijn dat?

NieuwsFilm

meest populair