Algemeen

'Back to the Future'-schrijver reageert op kritiek in 'Avengers: Endgame'

Eigenlijk kopieert Endgame gewoon Back to the Future.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In Avengers: Endgame van regisseurs Anthony en Joe Russo wordt het tijdreizen in de Back to the Future-films twee keer benoemd. Nu heeft Bob Gale op de opmerkingen in de Avengers-film gereageerd.

In de film komt Scott Lang (Paul Rudd) tot de conclusie dat de tijdreisregel in Back to the Future niet zou kloppen en noemt de film vervolgens "bulls**t".

Terug naar eerdere films
Tijdens Russo Bros. Pizza Film School met de Russo's en ook Endgame-schrijvers Stephen McFeely en Cristopher Markus was Back to the Future-schrijver Bob Gale aanwezig.

Ondanks dat hij ziet dat Endgame zijn eigen regels heeft, geeft hij aan dat de makers vervolgens wel exact hetzelfde doen als in Back to the Future door terug te keren naar de eerdere films.


"Er wordt gezegd 'je bedoelt Back to the Future is bulls**t?', maar uiteindelijk gaan jullie in de film terug naar de eerste Avengers-film en naar de eerdere Thor-films, dus het is eigenlijk een beetje zoals Back to the Future."

Schrijvers McFeely en Markus geven in de video aan dat ze met de opmerking vooral doelen op de wijze waarop Biff een sport almanak gebruikt om rijk te worden in Back to the Future Part II, en de impact daarvan op de toekomst. De Russo's bevestigen dat ze BttF wel moesten benoemen in Endgame doordat het publiek het tijdreizen in die films accepteert als een juiste uitwerking.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janoniempje

Avatar

^
Same


Ehm... Endgame is geen back to the future, het lijkt er niet eens op, ik ben ook zeer verward...

NieuwsFilm

meest populair