Algemeen

Acteur Wilford Brimley (The Thing, Cocoon, The Firm, Hard Target) overleden

De markante acteur werd 85 jaar oud...

door Arjen Rooseboom om 11:30 in Algemeen
Hollywood is helaas weer een talent armer, want afgelopen weekend is de Amerikaanse acteur Wilford Brimley overleden in zijn woonplaats St. George in de staat Utah. Dit meldt DEADLINE.

Brimley stond bekend om zijn norse stem en walrus-achtige snor en heeft een paar mooie titels op zijn naam. Zo kennen we hem van Ron Howards film Cocoon (1985) alsmede het vervolg Cocoon: The Return (1988).

Funfact: Brimley, die er altijd veel ouder uitzag dan hij was, was pas 49 jaar toen hij de rol speelde van senior die zijn jeugd terugkrijgt na een duik in een buitenaards zwembad en was ruim 20 jaar jonger dan zijn collega's.

"Good whiskey makes a jackrabbit slap the bear"!
Het kan ook zijn dat je hem herkent als wetenschapper uit John Carpenters The Thing (1982) of The Firm (1993) waarin hij schitterde naast Tom Cruise en Gene Hackman. Maar de meeste mensen zullen zich hem waarschijnlijk herinneren als Jean Claude van Damme's Uncle Douvee in de keiharde John Woo actieklassieker Hard Target (1993).

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

Erg leuk Cocoon
Nooit op Netflix geweest,jammer

Blockbuster

Avatar

Volgens mij zijn op Steve Guttenberg na alle hoofdrolspelers van Cocoon 1 & 2 nu overleden. Brian Dennehy overleed een paar maanden geleden. Kan ook bijna niet anders als de meeste destijds al op leeftijd waren. Dennehy, Brimley en Guttenberg waren nog de minst oude.

Geniale films, Cocoon 1 & 2 (zelfs het mindere tweede deel vind ik te pruimen). Hard Target is misschien wel de beste Van Damme film, samen met Universal Soldier. Misschien een leuk idee om eens een poll te doen: beste Van Damme film. Mag ook van andere oudgediende actiehelden, zoals van Steven Seagal of Sylvester Stallone.

Brimely had verder ook mooie rollen in Remo Williams: The Adventure Begins (1985), The Natural (1984) en The Hotel New Hampshire (1984).

Draven

Avatar

85 is een acceptabele leeftijd. Hij heeft in klassiekers kunnen spelen. Volgens mij een droom voor een acteur. Overleden aan een nierziekte. RIP

Gigan72

Avatar

Als ik hem ziein films zie moet ik altijd denken he Dr Blair.( The Thing )

Rip

Mothercopper

Avatar

Maar wat denk je van de Ewoks: battle for Endor.

NieuwsFilm

meest populair