Algemeen

Gaan we weer: Deel van 'Avatar'-castleden kan opnames mogelijk niet afronden

Het begint echt een never ending story te worden...

door Arjen Rooseboom om 08:59 in Algemeen
Moet James Cameron het werk aan Avatar 2 alwéér gaan stilleggen? De film is al jaren in ontwikkeling door diverse oorzaken (met als recente boosdoener Covid-19) en nu dreigt het volgende probleem.

Acteur David Thewlis, die een leidende rol gaat spelen in meerdere van de sequels, heeft tegenover THE INDEPENDENT onthuld dat een aantal belangrijke castleden noodgedwongen de opnames tussentijds moeten gaan verlaten als er nog meer vertragingen in de productie komen.

De reden is dat ze inmiddels nieuwe verplichtingen hebben bij andere filmprojecten. Hiermee doelt hij waarschijnlijk op Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Kate Winslet en Sigourney Weaver.

Diepe zucht
De Avatar-sequels zijn inmiddels zo vaak uitgesteld en verplaatst dat wij ook bijna door de bomen het bos niet meer kunnen zien, maar gelukkig heeft redacteur Jim Pedd het allemaal overzichtelijk in een lijstje gezet.

De (huidige) release voor Avatar 2 is voorlopig december 2022, maar we zouden bijna sarcastisch zeggen om die datum met potlood in je agenda te zetten en er voor de zekerheid alvast een gum naast te leggen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Van uitstel komt afstel....uiteraard dat is wishful thinking.
Op de Naviblues na, zit toch "niemand" te wachten op deze smurfen onzin.

Avatar moet opnieuw de interesse terug gaan krijgen. Het is toch geen franchise zoals de zeer populaire MCU, dat sinds 2008 elk jaar wel iets te bieden heeft. Een Avengers film is zelfs een hype / build-up geworden. Alle 4 Avengers films in een tijdspanne van 7 jaar zijn mega krakers geworden.

Star Wars heeft (had?) b.v. nog de merchandise. Ok. Ik praat dan even in de GL tijden, niet de huidige Disney periode, waarin er (bijna) elk jaar nieuw speeldgoed/LEGO sets, nieuwe games, nieuwe fashion brand tie-ins, nieuwe comics, nieuwe boeken e.d. Zo kon GL alsnog Star Wars steeds in de schijnwerpers houden, en daarmee ook de fans vast houden. Marvel is ook niet vies van merchandise, niet alleen van MCU spul.

Zoals bekend, kraak ik Avatar tot het bot af. Toch kan ik onder 1 ding niet onderuit. Ik zag de 1e Avatar in 3D IMAX.
De 1e Avatar was meer een "ervaring" met een 3D CGI wauw-factor. Kortom, op technisch vlak was de 1e Avatar state of the art. De implementatie van 3D was idd erg goed gedaan. Zorgde voor een comeback van 3D, denk ik.

Maar sinds laatste jaren merk je dat de 3D hype aan het sterven is in de bioscoop. Het thuisfront met nieuwe 3D (blu-ray)-films en nieuwe 3D TV's is al dood.

Cijfers:
35 3D films in 2019,
42 3D films in 2018,
56 3D films in 2012,
29 3D films in 2010,
18 3D films in 2009,
2 3D films in 2003.

De laatste wauw factor op het gebied van CGI was imho The Lion King 2019. Puur vanwege VR omgevigen en realistische National Geographic dieren. De MCU films zitten vol met CGI, maar daar kijkt niemand meer van op. Gek genoeg zag ik Thanos niet als een CGI karakter. Thanos was echt (ook mede Josh Brolin acteer). Daarmee ook de verhaallijn en karakterontwikkeling van Thanos: Infinity War

De 1e Avatar had in 2009 vele troefkaarten in handen. Wat heeft de 2e Avatar dan nog te bieden. Een goed verhaal? Een build-up naar een Avatar: Endgame? Ook niet onbelangrijk, hoeveel bioscopen bestaan er in 2022 nog? Als men voor de 1e keer Avatar gaat kijken op D+, krijgt men dan dezelfde wauw factor gevoel als in 3D IMAX (2009)?

Enfin. Dit is mijn mening, wat een lang verhaal is geworden. Smiley face

Indy5

Avatar

Tsja wat zal ik zeggen , who cares ? In 2009 was Avatar een sensatie zeker op 3D gebied.Daarna kwam veel bagger uit om snel een graantje mee te pikken, die golf is al lang doodgebloed.
James Cameron is een tech freak pur sang maar hij had deel 2 allang moeten uitbrengen.

Civilian Supreme

Avatar

Ik zou de film uitstellen. Duurste flop ooit?
Studio bankroet, Cameron van meest gewilde regisseur naar assistent van Uwe Boll. Gaat lekker zo.

NieuwsFilm

meest populair