Algemeen

Protest in Amerika tegen 'Kindergarten Cop' met Arnold Schwarzenegger

De aanwezigheid van politieagenten op Amerikaanse scholen is volgens sommigen niet meer grappig in 2020...

door Zilko Tarici om 22:30 in Algemeen
Er zullen weinig mensen zijn die denken aan controverse bij de filmtitel Kindergarten Cop, maar toch is dat in 2020 wel het geval. De onschuldige kinder-comedy heeft namelijk in de Amerikaanse plaats Portland stof doen opwaaien.

Kindergarten Cop werd in de zogenaamde 'Northwest Film Center's Drive-in series' vertoond vanwege het feit dat de film in de staat Oregon (waar Portland ligt) is opgenomen. Auteur Lois Leveen moest echter niks van de vertoning weten omdat de film [i]"onnodige politie-acties in de Verenigde Staten romantiseert". De dame, wier echte naam volgens geruchten Karen is, zei er het volgende over:

"Er is niks vermakelijks aan de aanwezigheid van politie op scholen, dat de 'school-naar-gevangenis' situatie waarmee gekleurde kinderen te maken hebben. Kinderen vertonen eerder crimineel gedraag wanneer er politieagenten op school aanwezig zijn. Ja, Kindergarten Cop is maar een film. Maar dat geldt ook voor The Birth of a Nation en Gone with the Wind, waar ook tegen wordt geprotesteerd. Dit is de manier waarop popcultuur racistische aannames veroorzaakt. Kindergarten Cop verheerlijkt de aanwezigheid van politie op scholen in Amerika."

'Cancel culture' slaat opnieuw toe
De reactie van Leveen werd zeer serieus opgepakt door de organisatie van de serie drive-in films, en werd uiteindelijk niet vertoond. Op social media waren de reacties zeer uiteenlopend en werd er door velen gesproken van een typisch gevalletje 'cancel culture'. Wij zijn ondertussen vooral benieuwd naar de reactie van Arnold Schwarzenegger...

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Waarom krijgen dit soort idioten zoveel aandacht?

Psycho-M

Avatar

Zo een verzet tegen films, die vervolgens ook niet gedraaid worden.
Ze zouden zich beter eens kunnen verzetten tegen die oranje president van hun en zorgen dat die gecanceld wordt ;)

Hiss

Avatar

Oei, ik ruik problemen voor de Police Academy en de Lethal Weapon reeks.

kokosnoot

Avatar

Dan zal ze 'Beverly Hills Cop' ook niks vinden.

Wat een heerlijke, ongecompliceerde tijd is dit Smiley face

chefry1983

Avatar

1 persoon klaagt en gelijk word er ingegrepen. Wat een zeikwijf is het ook. De film is totaal onschuldig

Jamal M

Avatar

Cancel culture wordt straks de ondergang van de VS als ze toegeven aan dit soort links communisten types! En de rest, moet net doen alsof dat normaal is. Deze gasten moet hard aanpakken voordat ze niet meer te stoppen zijn! Eerst de standbeelden nu de filmkunst

Inmiddels heeft links alle instituties in handen en overal wakkeren zij raciale spanningen en klassenstrijd aan. Wie probeert om de orde van de Founding Fathers te herwaarderen, wordt in de praktijk als ‘racist’ en ‘white supremacist’ weggezet. De officiële cultuur draagt nu overal het ideaal uit van absolute gelijkheid terwijl niemand er oprecht in gelooft.

Pruiszie

Avatar

Wat een trieste figuren zeg.

Mav Damian

Avatar

Jamal M "Eerst de standbeelden nu de filmkunst"
Een eerbetoon aan iemand die vroeger praktijken deet aan slavenarbeid of slavenhandel kan ik nog inzien waarom men bepaalde standbeelden wil verwijderen. Hoewel ik niet vind dat je ze moet verwijderen uit de geschiedenisboeken.
Films is iets anders. Is artistieke werk en entertainment en je gaat er niks rechtvaardig mee brengen om zo iets doen te verwijderen voor bijvoorbeeld tegen racisme (Gone With the Wind), want je toont niks aan van wat iets moet en wat niet moet.

Extremisten waar je beter niet naar kunt luisteren.

RoberPaulsen

Avatar

Wanneer gaan we boeken verbranden?

Sunspot

Avatar

OMG, achterlijke mensen.

Laten we alles verbieden, de geschiedenis uitwissen, dan zal het wel totaal anders worden pffff.

Mongolen, dit heeft veel tijd nodig.

Deze mensen zijn echt niet de mensen die het kunnen, juist niet, maar te achterlijk om het zelf te zien

EntertainmentWatcher

Avatar

Geef die idioten een cyaankali pil, dan ben je er zo van af!!!
Hieronder een foto van de desbetreffende dame (zus van Bonfire!!!)

afbeelding

horizon

Avatar

Belachelijke situatie natuurlijk.

Maar Jamal... Dit heeft niets met communisten te maken. Net zo min als de Chinese communistische partij een oorspronkelijk communistisch gedachtegoed heeft.

baron nostalgia

Avatar

En weer een klassieker door het slijk gehaald op naar de volgende ????????

PRIME

Avatar

What the....

kidcassidy

Avatar

Partijen als GroenLinks en D66 zijn van die partijen die dit soort taferelen veroorzaken. Ze denken hiermee goed te doen, maar in werkelijkheid maken de alles kapot. Naïviteit ten top! Dit is niet in NL, maar hier gebeurt hetzelfde. Kijk maar naar Amsterdam!

Artificialis

Avatar

De reactie van Leveen werd zeer serieus opgepakt door de organisatie van de serie drive-in films, en werd uiteindelijk niet vertoond.

Kijk, hier hebben we de kern van het probleem. Wat Lois 'nobody' Leveen te zeggen heeft doet er niet zoveel toe. Maar waarom zou je als zelfrespecterende organisatie de noodzaak voelen om gehoor te geven aan wat deze politiek correcte bimbo te zeggen heeft? Ik wil mensen niet op hun uiterlijk beoordelen, maar ik kan haar truttige hoofd niet eens serieus nemen, laat staan wat er uit komt.

Gigan72

Avatar

Links maak meer kapot dan je lief is.

xarkov

Avatar

It's a tumor.

ThysRomani

Avatar

Het grote probleem met die Cancel culture, is dat het overwaait naar Europa. Praktisch alles uit Amerika waait over. De grachtengordel in Amsterdam pikt het naadloos op. Linkse rakkers.

CassidyButch

Avatar

Volgens mij heeft ze die film niet gezien

CassidyButch

Avatar

ThysRomani

Dat heeft niks met links of rechts te maken, sommige mensen zijn gewoon dom

HarryHole

Avatar

@ThijsRomani^^
Dat is het Amerikaanse imperialisme, de innesteling van Amerikaanse gewoonten in de Nederlandse cultuur. Van marktwerking in de zorg tot hun films en boeken: we nemen het hier allemaal over. Of denk je dat er Nederlanders op de Dam hadden staan protesteren als George Floyd een Rus was geweest? Het is een stil proces dat zich voltrekt en de cancelculture is een nieuw element. Vraag maar aan Arie Boomsma en Johan Derksen.

JesseG79

Avatar

Zo een blanke vrouw zegt ook even haar mening..…

JesseG79

Avatar

Zo een blanke vrouw zegt ook even haar mening..…

centr1no

Avatar

@ ThysRomani & HarryHole
Ook zonder die Amerikaanse invloeden hadden we in Nederland al genoeg gezeur van mensen die bepaalde grappen van cabaretiers niet konden waarderen of zich persoonlijk aangevallen voelden door simpelweg feitelijk te verklaren dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn bij bepaalde handelingen.
Ook in Nederland hebben dommige bedrijven al meer dan 30 jaar een zero tolerance beleid. Als ze een klacht over je krijgen betekent dat onherroepelijk ontslag. Als je onschuldig bent kun je het aanvechten.
Helaas is dat aanvechten in Amerika een hopeloze zaak, omdat je het met je dure maar middelmatige advocaat op moet nemen tegen een leger van corporate lawyers.
En daar gaat het fout. Want zelfs al heb je gelijk, je krijgt het niet. Er is geen tegengas voor domme acties en daarmee verdwijnt de relativering. Men krijgt het idee dat de (onterechte) sancties terecht zijn en dat dat dus de regels zijn.
Als het terecht is, is er eigenlijk ook geen probleem.
Maar als de relativering zo scheef getrokken is of, zoals in Amerika voor sommige kwesties al bewerkstelligd is, totaal afwezig, dan gaat iedere idioot die zich ergens aan irriteert daarover klagen omdat het precedent dat de klager gelijk krijgt al te vaak is gezet.
Ook in Nederland is de relativering of context soms ver te zoeken maar dat komt voornamelijk door mensen die het of niet kunnen/willen snappen of gewoon niet goed uitgelegd krijgen omdat de verantwoordelijken te ver van de 'normale mens' af staan.
Het kan ook anders. Trader Joe's heeft recentelijk een 17-jarig klaagmens simpelweg medegedeeld dat zij de enige was die wat te zeiken had over een aantal van hun productnamen en ze dus niets doen met haar klacht.
En dat mensen met idiote klachten de deur gewezen wordt gebeurt vaker, maar we zien dat te weinig in de media.

wolllie

Avatar

Straks wordt Lethal Weapon 4 nog verboden, omdat Danny Glover specifiek om een zwarte vader voor zijn kleinkind vroeg. Of mag dat dan weer wel?

NieuwsFilm

meest populair