Protest in Amerika tegen 'Kindergarten Cop' met Arnold Schwarzenegger

Protest in Amerika tegen 'Kindergarten Cop' met Arnold Schwarzenegger

De aanwezigheid van politieagenten op Amerikaanse scholen is volgens sommigen niet meer grappig in 2020...

Er zullen weinig mensen zijn die denken aan controverse bij de filmtitel Kindergarten Cop, maar toch is dat in 2020 wel het geval. De onschuldige kinder-comedy heeft namelijk in de Amerikaanse plaats Portland stof doen opwaaien.

Kindergarten Cop werd in de zogenaamde 'Northwest Film Center's Drive-in series' vertoond vanwege het feit dat de film in de staat Oregon (waar Portland ligt) is opgenomen. Auteur Lois Leveen moest echter niks van de vertoning weten omdat de film [i]"onnodige politie-acties in de Verenigde Staten romantiseert". De dame, wier echte naam volgens geruchten Karen is, zei er het volgende over:

"Er is niks vermakelijks aan de aanwezigheid van politie op scholen, dat de 'school-naar-gevangenis' situatie waarmee gekleurde kinderen te maken hebben. Kinderen vertonen eerder crimineel gedraag wanneer er politieagenten op school aanwezig zijn. Ja, Kindergarten Cop is maar een film. Maar dat geldt ook voor The Birth of a Nation en Gone with the Wind, waar ook tegen wordt geprotesteerd. Dit is de manier waarop popcultuur racistische aannames veroorzaakt. Kindergarten Cop verheerlijkt de aanwezigheid van politie op scholen in Amerika."

'Cancel culture' slaat opnieuw toe
De reactie van Leveen werd zeer serieus opgepakt door de organisatie van de serie drive-in films, en werd uiteindelijk niet vertoond. Op social media waren de reacties zeer uiteenlopend en werd er door velen gesproken van een typisch gevalletje 'cancel culture'. Wij zijn ondertussen vooral benieuwd naar de reactie van Arnold Schwarzenegger...

NieuwsFilm

meest populair