Algemeen

Levende auto Kit keert terug in grootse 'Knight Rider'-film

De populaire tv-serie met David Hasselhoff wordt een bioscoopfilm.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In de jaren 80 waren er verschillende tv-series die veel aandacht kregen. Denk aan The A-Team, Airwolf en ook zeker Knight Rider met Baywatch-baas David Hasselhoff. Nu komt er een film over de pratende auto van Michael Knight.

Het is namelijk niemand minder dan filmmaker James Wan, bekend van onder meer de The Conjuring-franchise en Aquaman, die de film wil gaan maken als producent, samen met Michael Clear en Spyglass Media. Dit meldt Deadline.

Kit keert terug!
De film speelt zich naar verluidt af in de huidige tijd en moet de toon van de originele serie behouden. Het script komt van de game-ontwikkelaar TJ Fixman, bekend van de games Ratchet and Clank en Resistance: Fall of Man.

De serie Knight Rider wasvan 1982 tot en met 1996 te zien en er verscheen ook een revivalserie zonder Hasselhoff in 2008, maar deze duurde slechts één seizoen. Ook verschenen de tv-films Knight Rider 2000 en Knight Rider 2010 en in 1985 was er zelfs de spin-off serie Code of Vengeance.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmhead

Avatar

Tja... goeie herinneringen aan de serie. Maar sinds Siri en Tesla weet ik het niet hoor. De tune is wel erg tof, met het robot slide geluid van Kit. Misschien kit uitbrengen als nieuwe Alexa dan?

centr1no

Avatar

Het concept is ondertussen alles behalve origineel en pratende apparaten waren in de jaren 80 futuristisch, maar nu vooral irritant. Laat staan dat apparaten gaan doen waar ze zelf zin in hebben.

Chrischzz

Avatar

Jullie vergeten de spin-off van Master Movies met Micheal Knight's vergeten tweeling broer Michael Nicht en zijn auto K.U.T.T.

don lukas

Avatar

Tja, tv en film is zo vaak opnieuw uitgevonden, zolang de tijd maar rijp is. Qua nostalgie kan het passen.
Qua innovatieve technieken als onderdeel van het plot moet je tegenwoordig echt origineel zijn... ook om modern publiek te verrassen.
Qua plot überhaupt moeten ze oppassen geen onoriginele Miami Vice recycling formule te doen. Kijk naar originelere kleinere producties in heel ander segment als inspiratie om te verrassen zoals Knives Out of Bosch.
Qua camerawerk en technologie kan er veel, maar zou je eigenlijk soort hommage moeten maken aan camerawerk (met kleur en toon) aan de serie.
Qua actieshots kan er veel, liever geen fast&furious... liever meer John Wick eventueel, maar bij voorkeur klein houden. Minimale CGI zal een sleutelrol spelen.
Laat David the Hoffmeister geen clown spelen. Geef hem wat credits terug die hij is verloren.
Dus dat.

Chrischzz

Avatar

Hoewel deze heel erg over de top was.. Vond ik die nieuwe A-team film wel erg vermakelijk.

Dawgruule

Avatar

KITT* (of K.I.T.T) 2 T’s

centr1no

Avatar

@ don lukas
Wat zeg jij allemaal?
Niemand verwacht hier een meesterwerk of cultklassieker.
En ze laten echt David Hasselhoff niet de hoofdrol spelen.

don lukas

Avatar

@centr1no als het weer zo’n komedie aftreksel is, dan wordt de film een flop en doet de originele serie geen eer aan. Er is een heel dunne lijn van slagen en falen, maar de belangrijkste stappen moet zo’n productieteam helemaal ik het begin nemen.

Er wordt met dit soort berichtjes op oa Filmtotaal gemeten of er animo is voor zo’n film. Die meta data wordt van hee het internet gescraped en op basis daarvan worden keuzes gemaakt en ontstaan nieuwe ideeën.

centr1no

Avatar

^
Grapjas.
Als het studio's iets zou interesseren wat het gepeupel van bepaalde ideeën vind dan waren een hoop films nooit gemaakt en zouden een aantal films heel erg anders zijn.

don lukas

Avatar

Als dat eendimensionaal zou zijn.... tikkeltje kortzichtig, niet van je gewendSmiley face.

Kijk bijv. Eens naar de serie the Expanse.
Gelanceerd. Gecanceld. Petitie succesvol opgetuigd. Nieuw leven ingeblazen. Weer gecanceld. Overgenomen door Prime. Overdonderend succes. Juist door fanbase en producenten die de geluiden in de markt in de gaten houden. Wordt nu zelfs aangestipt als beste sci fi tv serie, krijgt zelfs hoger gemiddelde (oké, op IMDB, dat wel) Dan The Next Generation.
Het feit dat we het er nu over hebben draagt al bij...Smiley face

Sunspot

Avatar

Cool, gewoon zelfde soort auto, maar dan geavanceerder, zelfde soort stem, die lichten ook wanneer het praat.

Juist in deze tijd zo cool. En alsjeblieft meer avontuur weer, net als de originele serie, die van 2008 was shit, dat hele team eromheen ook te veel.

jwk

Avatar

Zie liever een goede reboot van 'Airwolf'

Poulusma

Avatar

@Chrischzz

Met airco en deurvergrendeling!!

Paffen in de ooootooo ????

EntertainmentWatcher

Avatar

Dan mogen ze wel opschieten, want zou graag de originele KITT stem horen. De man die hem insprak, is William Daniels (ook bekend als buurman Feeny uit ''Boy meets World'') & is alweer 93 jaar oud.

Dus ik hoop wel dat hij snel verschijnt met de originele stem. Zou wel het mooiste zijn vind ik persoonlijk.

Ik hou enorm van de serie in ieder geval & hoop dat ze hier iets mooi van maken.

Ook hoop ik trouwens wel dat ze dezelfde auto gebruiken, want een ander model is niet leuk. Zie die mislukte reboot serie van een paar jaar terug!

centr1no

Avatar

don lukas " tikkeltje kortzichtig, niet van je gewend"
Uiteraard generaliseer ik en er zullen best uitzonderingen zijn maar ik durf volmondig te zeggen dat het 'scrapen van het internet' in die gevallen eerder neerkomt op het doorlezen van een paar Twitter threads.

Het is fijn dat The Expanse een nieuwe kans heeft gekregen bij Prime, maar ten eerste is het geen film en ten tweede was er al een fanbase die niet groot genoeg was voor Syfy maar wel voor Prime om wat extra abonnees binnen te hengelen.
Dat heeft verder niets te maken met jouw "meten of er animo is voor zo’n film".
Juist van grote studio's zou je verwachten dat die meer de vinger aan de pols houden bij het publiek maar juist van die zie je veel rotzooi. Het zijn de 'gedurfde en risicovolle' projecten van filmmakers die een bepaalde passie hebben voor een genre of onderwerp die met verrassingen komen als bijvoorbeeld de LOTR trilogie, de eerste Star Wars trilogie, The Matrix, Nolans eigen films en zelfs een deel van de Marvel films.
Helaas zijn er te veel voorbeelden te noemen van films die gemaakt zijn op basis van naamsbekendheid, ofwel van de titel, ofwel van de regisseur of acteur(s) terwijl niemand er op zat te wachten en/of niemand van de makers een goed idee had waar hij nu eigenlijk mee bezig was.
De enige reden waarom Knight Rider onder het stof uit wordt gehaald is dat het een bekende naam is die in ieder geval wat nieuwsgierige mensen kan trekken en daarom voor een geldschieter interessant is.

rick511

Avatar

Haha foutje
De serie liep tot 1986 niet 96
Met James Wan als regisseur zou het nog wel wat kunnen worden. Ik ben heel benieuwd wie ze vragen voor Michael Knight. Ik kan mij haast niet voorstellen dat ze hasselhoff benaderen

Artificialis

Avatar

Sinds 2001: A Space Odyssey zijn er een heleboel films verschenen waarin het contact tussen een kunstmatige intelligentie en een hoofdrolspeler centraal straat. Moon, Her, Ex Machina, stuk voor stuk meesterlijke films.

Een nieuwe Knight Rider film is best iets om toe te juichen, mits dat met meer diepgang gebeurt dan slechts een pratende auto die boeven vangt. Het bestaan van een echte K.I.T.T. ligt niet ver weg meer.

Sunspot

Avatar

@Rick511

The HOff zou de functie van Devon Miles kunnen overnemen

Draven

Avatar

Ik had al niets met de serie vroeger dus deze trekt me ook niet zo. Ik ben wel benieuwd of James Wan mensen nog warm kan maken voor dit. Zou het de jeugd nog wel trekken ..... een pratende auto?

NieuwsFilm

meest populair