Algemeen

Let op: Je lokale bioscoop kan nu ineens gesloten worden

Lokale macht groeit rond coronabestrijding.

door Bram de Groot om 10:40 in Algemeen
Met temperaturen tot misschien wel boven de 40 graden is het waarschijnlijk geen straf om de hele dag in de bioscoop te gaan zitten, lekker in de airco. Maar doe dit alleen als je geen coronasymptomen hebt!

Vanaf nu is het mogelijk dat bioscopen lokaal worden gesloten. Dit kan als er vanuit de GGD aanwijzingen zijn dat er "een besmetting is bij een recreatieve instelling zoals een horecaonderneming, bioscoop, pretpark, theater of museum". Dit valt te lezen op NU.nl.

Maximaal 14 dagen dicht
De veiligheidsregio mag de instelling voor maximaal veertien dagen gesloten houden. En dit kan de veiligheidsregio ook op regionaal niveau toepassen om brandhaarden van het coronavirus te voorkomen. Kortom, er kunnen bioscopen gesloten worden in een heel gebied.

Wat doe jij? Ga jij sinds 1 juni met een snotneus of een verkoudheidje naar de bioscoop, of let jij wel degelijk op? En denk jij dat de huidige coronamaatregelen in de bioscoop voldoende zijn, of zou jij het logisch vinden als er in de bioscoopzaal een mondkapje gedragen wordt?

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bubavet

Avatar

Komkommertijd is aangebroken! Of gister te lang in de zon gezeten? Wat een nieuws... je moet online al verklaren dat je gezond bent, als je een ticket koopt. Bioscopen hebben misschien wel het beste protocol van alle andere ondernemers in Nederland. En als ik een snotneus heb, dan bel ik 0800-1202.

omniesbonsai

Avatar

Jammer dat je niet op elkaars schoot mag zitten
Wat wordt het mensen angst of liefde
Als je luistert naar de regering en de media het eerste(de blauwe pil)


Hiss

Avatar

^ Op schoot bij elkaar zitten mag nog wel, mits je van hetzelfde huishouden bent. Alhoewel het resultaat dan misschien eerder angst dan liefde is.

Ik zie kansen voor met elkaar concurrerende recreatieve instellingen. Een paar besmette mensen mobiliseren en op jouw kosten naar je concurrent sturen voor een avondje.

Nature

Avatar

Het zijn gekke tijden . Vele zullen waarschijnlijk failliet gaan als het zo doorgaat.

kidcassidy

Avatar

Wie is die vrouw op de foto? ????

PRIME

Avatar

^
Ik vind qua afstand etc de Pathe een van de fijnere dingen om te bezoeken nu. Sterk protocol, en wordt ook nageleefd.
Horeca alleen op terras, binnen vond ik al verschrikkelijk voor corona lol.

EntertainmentWatcher

Avatar

Je mag bij de hoeren je laten pijpen, alles volblaffen etc & daar hoeven ze geen mondkapjes op??????.

Maar in de bus etc moet je zo'n takkeding wel op, wat ook nog eens slecht is voor je gezondheid.

Te krom voor woorden als men in de bios een mondkapje op zou moeten!!! Ik snap dit echt niet!

Master Of Films

Avatar

EntertainmentWatcher "Je mag bij de hoeren je laten pijpen, alles volblaffen etc & daar hoeven ze geen mondkapjes op??????."
Alsof je het SARS-CoV-2 virus via je piemel kan krijgen. Gelukkig voor ons mensen heeft de natuur ook andere virussen bedacht waarvan je geslachtziektes kunt ktijgen.
En laten we daar ook mondkapjes voor de piemels bedacht hebben, beter bekend als condooms. Kortom deze vergelijking slaat kant noch wal.

Maar goed. Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe. Wat zijn we toch een dom volk aan het worden.

Janoniempje

Avatar

@MoF
Daar houden ze toch geen 1.5 meter afstand, lijkt me dan... Smiley face

EntertainmentWatcher

Avatar

@Master of Films:

Wat ik bedoelde is dat je overal afstand moet houden, maar even verder liggen ze wel te wippen etc. Dat vind ik nogal krom, erg raar. Dat mag wel op elkaar liggen daar & handelingen uitvoeren, maar een pilsje drinken met bv vrienden mag niet naast elkaar?

Je wordt gewoon bang gemaakt door Den Haag. Merendeel is gewoon kuddevolk en volgt slaafs alles. Zo'n mondkapje is echt niet gezond & het helpt ook niks tegen Corona. Er zijn meer mensen die herstellen, dan mensen die er dood aan gaan hier. Maar dat hoor je niet.

Wat ze aan moeten pakken, is die handel daar in China waar het ontstaan is. Daar waar die dode dieren verkocht worden etc op markten, dat is de broeihaard van Corona. Maar dat doen ze niet, want de handelsmissie met China is belangrijker dan de gezondheid van mensen.

China heeft ons besmet! Ik ga gewoon naar de film en zet er geen mondkapje op, nooit van mijn leven!

NieuwsFilm

meest populair