Let op: Je lokale bioscoop kan nu ineens gesloten worden

Let op: Je lokale bioscoop kan nu ineens gesloten worden

Lokale macht groeit rond coronabestrijding.

Met temperaturen tot misschien wel boven de 40 graden is het waarschijnlijk geen straf om de hele dag in de bioscoop te gaan zitten, lekker in de airco. Maar doe dit alleen als je geen coronasymptomen hebt!

Vanaf nu is het mogelijk dat bioscopen lokaal worden gesloten. Dit kan als er vanuit de GGD aanwijzingen zijn dat er "een besmetting is bij een recreatieve instelling zoals een horecaonderneming, bioscoop, pretpark, theater of museum". Dit valt te lezen op NU.nl.

Maximaal 14 dagen dicht
De veiligheidsregio mag de instelling voor maximaal veertien dagen gesloten houden. En dit kan de veiligheidsregio ook op regionaal niveau toepassen om brandhaarden van het coronavirus te voorkomen. Kortom, er kunnen bioscopen gesloten worden in een heel gebied.

Wat doe jij? Ga jij sinds 1 juni met een snotneus of een verkoudheidje naar de bioscoop, of let jij wel degelijk op? En denk jij dat de huidige coronamaatregelen in de bioscoop voldoende zijn, of zou jij het logisch vinden als er in de bioscoopzaal een mondkapje gedragen wordt?

NieuwsFilm

meest populair