Nieuwe 'Star Trek' voorlopig in de ijskast vanwege een dodelijk virus in het verhaal

Nieuwe 'Star Trek' voorlopig in de ijskast vanwege een dodelijk virus in het verhaal

Er zijn nu in totaal drie 'Star Trek'-projecten die niet van de grond lijken te komen.

Er bestaan op dit moment drie nieuwe Star Trek-projecten, namelijk Star Trek 4, de Star Trek-film die Quentin Tarantino zou gaan maken en een film van Noah Hawley. Die laatste gaat voorlopig de ijskast in, aangezien het verhaal een dodelijk virus bevat en dat is wel het laatste waar de wereld momenteel op zit te wachten.

De nieuwe Star Trek-franchise werd in 2009 door Paramount afgetrapt met J.J. Abrams' Star Trek, gevolgd door sequels Star Trek Into Darkness (2013) en Star Trek Beyond (2016). Die laatste heeft het niet zo goed gedaan, maar Paramount heeft de franchise zeker nog niet opgegeven.

Star Trek 4
Het plan voor Star Trek 4 was om de cast van de eerste drie films terug te brengen en hier Chris Hemsworth aan toe te voegen. De Avengers-ster speelde in de eerste reboot-film de vader van James T. Kirk (Chris Pine). De film zou moeten gaan over tijdreizen en de hereniging tussen Kirk en zijn dood gewaande paps.

Dat project kwam echter niet van de grond omdat Pine en Hemsworth te veel geld wilden. Ook zou laatstgenoemde niet tevreden zijn geweest met het scenario. Voorlopig geen Star Trek 4 dus, maar toen bleek in 2017 plots dat niemand minder dan Tarantino zijn eigen idee had voor een Star Trek-film. Paramount dook er gelijk op en haakte The Revenant-scenarist aan voor het script, maar inmiddels heeft Tarantino het project alweer de rug toegekeerd.

Dodelijk virus
En nu dus ook slecht nieuws voor Noah Hawley's Star Trek-film. Deze zou compleet iets anders worden dan de reeds bestaande reboot-films en ook een andere cast krijgen. Het project is nu in de wacht gezet omdat het verhaal een virus zou bevatten dat enorme delen van het universum uitroeit. Niet echt geschikt om op dit moment al die miljoenen tegen aan te gooien, toch?

Paramount gaat nu de opties afwegen en proberen te besluiten welke van de drie Star Trek-films de grootste hit zou kunnen worden. Zodra de studio een knoop heeft doorgehakt, hoor je het uiteraard bij FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair