Algemeen

Nieuwe 'Star Trek' voorlopig in de ijskast vanwege een dodelijk virus in het verhaal

Er zijn nu in totaal drie 'Star Trek'-projecten die niet van de grond lijken te komen.

door Jan-Peter Rook om 11:01 in Algemeen
Er bestaan op dit moment drie nieuwe Star Trek-projecten, namelijk Star Trek 4, de Star Trek-film die Quentin Tarantino zou gaan maken en een film van Noah Hawley. Die laatste gaat voorlopig de ijskast in, aangezien het verhaal een dodelijk virus bevat en dat is wel het laatste waar de wereld momenteel op zit te wachten.

De nieuwe Star Trek-franchise werd in 2009 door Paramount afgetrapt met J.J. Abrams' Star Trek, gevolgd door sequels Star Trek Into Darkness (2013) en Star Trek Beyond (2016). Die laatste heeft het niet zo goed gedaan, maar Paramount heeft de franchise zeker nog niet opgegeven.

Star Trek 4
Het plan voor Star Trek 4 was om de cast van de eerste drie films terug te brengen en hier Chris Hemsworth aan toe te voegen. De Avengers-ster speelde in de eerste reboot-film de vader van James T. Kirk (Chris Pine). De film zou moeten gaan over tijdreizen en de hereniging tussen Kirk en zijn dood gewaande paps.

Dat project kwam echter niet van de grond omdat Pine en Hemsworth te veel geld wilden. Ook zou laatstgenoemde niet tevreden zijn geweest met het scenario. Voorlopig geen Star Trek 4 dus, maar toen bleek in 2017 plots dat niemand minder dan Tarantino zijn eigen idee had voor een Star Trek-film. Paramount dook er gelijk op en haakte The Revenant-scenarist aan voor het script, maar inmiddels heeft Tarantino het project alweer de rug toegekeerd.

Dodelijk virus
En nu dus ook slecht nieuws voor Noah Hawley's Star Trek-film. Deze zou compleet iets anders worden dan de reeds bestaande reboot-films en ook een andere cast krijgen. Het project is nu in de wacht gezet omdat het verhaal een virus zou bevatten dat enorme delen van het universum uitroeit. Niet echt geschikt om op dit moment al die miljoenen tegen aan te gooien, toch?

Paramount gaat nu de opties afwegen en proberen te besluiten welke van de drie Star Trek-films de grootste hit zou kunnen worden. Zodra de studio een knoop heeft doorgehakt, hoor je het uiteraard bij FilmTotaal.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmhead

Avatar

Jammer, vond de reboot films van JJ erg leuk

Janushhw

Avatar

Paramount gaat nu de opties afwegen en proberen te besluiten welke van de drie Star Trek-films de grootste hit zou kunnen worden. Zodra de studio een knoop heeft doorgehakt, hoor je het uiteraard bij FilmTotaal.

Artikel spreekt zich hier tegen. Alle drie versies zijn in de ijskast.

Ik denk eerder dat nu cbs en viacom weer 1 zijnn dat ze moeten kijken naar n film over discovery(blijkbaar in de maak voor na seizoen 3-4. Wie weet kunnen ze st-d en st-picard mengen met elkaar.

xarkov

Avatar

"en dat is wel het laatste waar de wereld momenteel op zit te wachten."

Volgens wie? Er was namelijk een gigantische toename in het kijken van rampen films met toen covid net uit brak.

Een virus is een virus en niet de einde van de wereld. Zo traumatisch is het ook allemaal niet.

StoelPuntje

Avatar

Enorm dodelijk virus is al gebruikt in de serie 'Star Trek Enterprise'. Beetje uitgemolken lijkt me zo. Misschien Simon Pegg nog eens een kans geven?

NieuwsFilm

meest populair