Blu-ray

Blu-ray review 'Queen & Slim' - Bonnie en Clyde in 'BLM'-daglicht

Daniel Kaluuya en Jodie Turner-Smith op de vlucht.

door Bram de Groot om 15:09 in Blu-ray
Regie: Melina Matsoukas | Cast: Daniel Kaluuya (Slim), Jodie Turner-Smith (Queen), Bokeem Woodbine (Uncle Earl), Chloë Sevigny (Mrs. Shepherd), Flea (Mr. Shepherd) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Bioscooprelease: 12.03.2020 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Je kunt een slechter regiedebuut beleven. Muziekvideo-regisseur Melina Matsoukas leverde namelijk met Queen & Slim een vermakelijke, maar ook actuele film af. De Black Lives Matters-beweging bestaat al jaren in de States, maar sinds dit jaar ook wereldwijd breed gedragen. Dit misdaaddrama laat zien hoe een politieaanhouding - die niet bepaald volgens de regeltjes verloopt - het leven van twee mensen compleet overhoop gooit.

De circa $18 miljoen kostende misdaadfilm noteerde tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend een fraaie $11,9 miljoen en wist uiteindelijk $47,7 miljoen op te halen. Ook waren er veel filmnominaties en -prijzen voor onder meer de NAACP Image Awards en Black Reel Awards. De National Board of Review gaf Matsoukas de Best Directorial Debut-prijs.

Bij de critici deed Queen & Slim het erg goed met een score van 82% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 7.42/10. Het publiek op RT was ook erg positief: 92% (4.57/5).


Opvallend acteerwerk en visueel sterk

In Queen & Slim brengt Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis. Ze worden aan de kant gezet door een blanke politieagent. De situatie loopt uit de hand en wanneer Slim het pistool van de agent probeert af te pakken, schiet hij ter zelfverdediging de man dood. Op dat moment hebben Queen en Slim het gevoel dat er geen andere keuze is dan te vluchten.

De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van terreur, opstand, verdriet en pijn voor mensen door het hele land. Er volgt een klopjacht en met de steun van velen krijgen ze de ruimte om naar elkaar toe te groeien en bloeit de liefde tussen de twee voelbaar op.

Blu-ray: Queen & Slim

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juli 2020 | Beeld: 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045250607 | Met dank aan: WW Entertainment

De schijf van deze uitgave van Queen & Slim zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de fraaie zwart-wit filmposter. De achterkant meldt geen extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

De filmposter en de trailer laten zien dat de film niet alleen een drama is. Er is veel moeite gestoken in het uiterlijk van de film en dat is goed te zien door onder meer de afwisselende omgeving en het voorkomen van de uiteenlopende personages. Via deze high def-uitgave pakt het geheel prima uit.

Het beeld is voldoende scherp en de kleuren door het goed. Donkere scènes hadden waarschijnlijk iets meer detailbehoud kunnen hebben, maar dat zal het kijkplezier niet in de weg zitten. De muziek en dialoog komt via een standaard DTS-HD 5.1 track en deze doet zijn werk naar behoren.

Bonusmateriaal

WW Entertainment heeft de schijf verder kaal gehouden en dat is toch erg jammer, aangezien de film voldoende inhoud heeft om meer over te vertellen. Er is alleen een menu voor de taalkeuze en je kunt een paar trailers bekijken. Hieronder de online video 'Cast & Crew on the making of Queen & Slim' van Picturehouse:


Wat vind jij van Queen & Slim?

Was jij onder de indruk van Queen & Slim? Of moet je deze nog steeds zien? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

iemand uit friesland

Avatar

Vond het een geweldige film. In mijn ogen meerdere Oscar nominaties waardig.

NieuwsFilm

meest populair