Queen & Slim (2019)

Gestileerde roadmovie over vogelvrij Afro-Amerikaans koppel.
play

7,3 details

  • 132 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Canada
132 Min Verenigde Staten

Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand en eindigt in een bloederig incident als Slim uit zelfverdediging de agent doodschiet. Op dat moment hebben Queen & Slim geen andere keuze dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van verdriet, pijn en diepgeworteld trauma voor de zwarte gemeenschap door het hele land. Wat volgt is een klopjacht dwars door Amerika waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde, met de hulp van een kleurrijke groep mensen onderweg, de liefde voor elkaar ontdekken.

Regie
Melina Matsoukas
Cast
Daniel Kaluuya, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Flea, Benito Martinez, Jodie Turner-Smith, Kenneth Kynt Bryan, Gralen Bryant Banks, Divine Prince Ty Emmecca, Thom Gossom Jr., Jahi Di'Allo Winston, Indya Moore, Dominic Cancelliere, Brian Thornton, Bryant Tardy, Justin Carmouche, Sturgill Simpson, Roman Armstrong, Calvin Williams, Colby Boothman, Dickson Obahor.
Release
14.11.2019
Release NL
12.03.2020
Release DVD
22.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Melina Matsoukas | Scenario: Lena Waithe, James Frey | Cast: Daniel Kaluuya (Slim), Jodie Turner-Smith (Queen), Bokeem Woodbine (Uncle Earl), Chloë Sevigny (Mrs. Shepherd), Flea (Mr. Shepherd) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2019

Een zwarte man en vrouw zitten in een restaurant. Zij is een ambitieuze advocaat, hij een vrome christen. De date is bepaald geen succes, zoveel is snel duidelijk. Maar als hij haar naar huis rijdt, gebeurt er iets waardoor hun levens voorgoed verbonden blijven. Een overijverige agent heeft het op tweetal voorzien en zet ze aan de kant van de weg. Nadat zij in haar been geschoten wordt, schiet hij uit zelfverdediging de agent dood. Ten einde raad rijden ze samen de nacht in, vogelvrij op weg naar het zuiden.

Queen, zoals de vrouw heet, heeft een oom in New Orleans bij wie ze kunnen onderduiken. Slim heeft geen beter plan en volgt. Aanvankelijk zitten ze nukkig naast elkaar in de auto, maar onderweg breekt het ijs langzaam. De beelden van de schietpartij gaan intussen viral en onder de Afro-Amerikaanse bevolking groeien de twee uit tot symbolen van de Black Lives Matter-beweging. Met de autoriteiten op de hielen trekken ze door het Diepe Zuiden, onderwijl te hulp geschoten door een bonte stoet bijfiguren. Een moderne variant op Bonnie en Clyde dus, met als belangrijk verschil dat Slim en Queen geen criminelen zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Queen & Slim Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Queen & Slim

acties