Netflix

3 gave Stephen King-films die nu gewoon op Netflix staan!

Veel Stephen King op Netflix.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Er staan veel films (en series) gebaseerd op het werk van schrijver Stephen King op Netflix. Soms zijn deze bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie Stephen King-films die gewoon op Netflix te vinden zijn. Wat vind jij van deze films?


Christine (1983)

Regie: John Carpenter | Hoofdrollen: Kelly Preston, Harry Dean Stanton, John Stockwell, Alexandra Paul

Heb jij een auto? En ben jij er een beetje verliefd op? Het zou zomaar kunnen, want auto's hebben nogal een aantrekkingskracht. In Christine van John Carpenter zien we hoe de liefde voor een auto en de liefde van een auto voor haar bestuurder eindigt in een moordpartij. Christine behoort nog altijd tot de betere Stephen King-verfilmingen.The Shawshank Redemption (1994)

Regie: Frank Darabont | Hoofdrollen: Morgan Freeman, Tim Robbins, Bob Gunton, Clancy Brown

Opvallend genoeg is niet een horrorfilm de beste van Stephen King-verfilming volgens velen. Het is het gevangenisdrama The Shawshank Redemption die iedereen vast één of meerdere keren heeft gezien. In de bioscoop flopte de klassieker, maar sindsdien wordt de film door het (IMDb) publiek gezien als de beste film tot op heden.The Mist (2007)

Regie: Frank Darabont | Hoofdrollen: Thomas Jane, Toby Jones, Marcia Gay Harden, William Sadler

Deze meest recente King-film uit het lijstje wordt ook door velen op handen gedragen. De film draait niet zozeer om de monsters in de mist, maar meer om de monsters die in de mensen naar boven komen als ze zich in een levensbedreigende situatie bevinden. En vergeet dat opvallende einde niet! Nog steeds niet gezien? Check The Mist dan gewoon op Netflix!16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

Al deze films kan je kopen voor nog 3 euro per stuk. Netflix is in principe een rip off aangezien je voor dezelfde prijs deze films hebt en ze zijn in jouw bezit.
Budget bak rommel dat we al 100 keer gezien hebben sinds de jaren ‘80 :D

David Mills

Avatar

@pascal08.... je betaalt €10,99 per maand voor een hele catalogus films en series en niet alleen voor deze 3 films. Vreemde vergelijking

John Wayne

Avatar

@Pascal108 om deze films 'Budget bak rommel' te noemen vind ik wel erg oneerbiedig. De films zijn toppers die de tand des tijds goed doorstaan hebben.

Blockbuster

Avatar

Zijn zeker mooie King-verfilmingen zeg ik als groot fan en verzamelaar van al zijn werk.

Het meeste van zijn werk is inderdaad spotgoedkoop: The Shawshank Redemption en The Mist lagen 10 jaar geleden al bij de Blokker en de Free Record Shop in het 5 voor 5 euro schap. Christine ligt bij de Action voor 2,99 in een box met Apt Pupil en Sleepwalkers erbij (dus ook een euro per stuk). Voor wie Apt Pupil nog niet heeft gezien: aanrader! Meer psychologische horror net zoals Misery. Sleepwalkers vond ik 25 jaar geleden indrukwekkend en kan er nu nog wel mee door: zitten nog steeds mooie FX in. Leuk feitje: openingsthema Boadicea van Enya werd later gesampled door Fugees in Ready Or Not (#3 in 1996) en door Mario Winans en P. Diddy in I Don't Wanna Know (#1 in 2004).

Sunspot

Avatar

The Mist! Zijn allemaal goed, maar The Mist is mijn favoriete Stephen King film

RoberPaulsen

Avatar

@pascal
Shawshank Redemption budgetbak rommel noemen...
Ga jij even snel terug naar facebook jongeman

Spider-fan

Avatar

Blockbuster:

Sleepwalkers vond ik toch eigenlijk wel erg matig. Vooral omdat het destijds vrij snel na Pet Sematary in de bioscoop kwam die veel beter was. Het idee van Sleepwalkers is wel leuk: vormveranderaars die alleen door katten opgemerkt kunnen worden. Maar het is toch wat oppervlakkig uitgewerkt en er wordt niet echt iets interessants mee gedaan. Ook lijkt het of bepaalde scènes meer grappig bedoeld zijn. Aan de ene kant schrijft King hele sterke beklemmende en spannende psychologische en bovennatuurlijke boeken met levensecht overkomende personages. Aan de andere kant komt hij dan ook met een script als dit - al weet je niet of het aan het script ligt of dat er tijdens het filmen veel aan veranderd is.

En ik snap ook niet waarom die wezens Sleepwalkers heetten, volgens mij wordt dat niet uitgelegd. Maar ik heb hem al een tijd niet gezien, dus het kan dat het ergens genoemd werd.

Monojaxx

Avatar

Jammer dat Needful Things er niet tussen staat. Nmi de beste Stephen King verfilming!

Goku32

Avatar

Allemaal 100 keer gezien

David Mills

Avatar

@ monojaxx.. neetful things is in iedergeval een van de beste boeken van Stephan King... ze hadden veel meer kunnen doen met de verfilming. Vroeger vond ik de miniserie The Stand geweldig en dit jaar komt van The Stand een nieuwe miniserie. Op Ziggo staan trouwens ook de series Mr Mercedes en The outsider.... The outsider is een fantastisch boek met een zeer goede verfilming.

Monojaxx

Avatar

@David Mills

Ik kijk momenteel het 2de seizoen van NOS4A2, naar een boek van Joe Hill, de zoon van...
Vind dit een erg goede serie. Seizoen 1 staat op Amazon PrimePrime. Ik lees eigenlijk nooit boeken, wie weet komt er ooit dan een uitgebreide nw. versie van Needful Things. Ik vond hem iig erg goed.

Mr. Mercedes vond ik alleen seizoen 1 goed, seizoen 2 ging naar mijn idee echt een rare kant op. Heb deze niet verder afgekeken. The Outsider heb ik geheel op schijf staan. Die moet ik nog kijken. Is dat trouwens wat? Ik hou altijd wel van een bovennatuurlijk tintje.

RoberPaulsen

Avatar

@monojaxx is daar een film van? Vond het boek geweldig

Monojaxx

Avatar

@RoberPaulsen

Welk boek bedoel je?

Tarman

Avatar

'Opvallend genoeg is niet een horrorfilm de beste van Stephen King-verfilming volgens velen.' Wat staat hier?

007

Avatar

Shawshank redemption is de beste film ooit die blijft goed hoe vaak je hem ook gezien hebt.

Spider-fan

Avatar

Vanaf Tommyknockers zet er een bepaalde middelmatigheid in bij zijn boeken. Van Carrie tot en met Misery is het gewoon allemaal goed, maar dan krijg je een periode waarin zijn boeken minder sterk worden. Er zijn wel positieve uitzonderingen zoals The Green Mile. En ik zelf vind Gerald's Game erg sterk, maar de meningen verschillen daarover.
Van Carrie tot Misery lijken zijn boeken meer gefocussed en mooier geschreven. Ook de onderwerpen zijn sterker dan latere boeken. Maar zoals gezegd, ook later schrijft hij nog wel goede boeken, maar het heeft niet meer die constante kwaliteit van het begin.
Maar hij is sowieso een veel beter schrijver dan veel anderen, dus zelfs matige boeken zijn altijd nog wel aardig. Dus dat wisselvallige van de films heb je ook wel een beetje bij de boeken.

NieuwsFilm

meest populair