Algemeen

Netflix-tune was bijna een mekkerend geit!

De openingstune van Netflix was bijna compleet anders.

door Bram de Groot om 15:37 in Algemeen
Ondertussen is Netflix niet meer weg te denken van de televisie en de mobiele apparaten. De tune van de streamingdienst hoor je ook doorlopend. Opvallend is dat die tune bijna heel anders had kunnen zijn.

Netflixs VP of Product Todd Yellin en de Oscar-winnende geluidseditor Lon Bender gaven volgens Screenrant aan dat zij op een zeker moment de tune van MGM (de brullende leeuw) wilden gebruiken, alleen dan middels het geluid van een geit.

Netflix had bijna een geit-geluid
"Ik vond het geluid van de geit leuk," zei Yellin tijdens een TED podcast Twenty Thousand Hertz. "Het was grappig, het was eigenzinnig en het was onze versie van Leo de Leeuw." De reden waarom deze optie werd overwogen was dat ze kijkers het gevoel wilden geven dat ze iets moois kregen te zien. "Wauw, ik krijg straks iets geweldigs," aldus Yellin.

Er moest voor de originele Netflix-tune uit 20 tot 30 verschillende effecten gekozen worden. De geit eindige in de top drie, maar werd het dus niet. Nu doen we het met de "TA-DUM"-tune. Deze is al sinds 2015 te horen bij het opstarten van een Netflix Original.Overigens bestaat er van deze versie ook een bioscoopversie, het "Netflix Theatrical Sonic Logo".3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Leuk weetje:
Dat “Ta-dum geluidje” is dat van Frank Underwood die twee keer op z’n tafel slaat met z’n vuist. House of Cards.

rainking

Avatar

Netflix, it really whips the goat's ass!

JohannesDC

Avatar

'Was bijna en mekkerend geit'.??? Is het happy hour bij FT.

NieuwsFilm

meest populair