Netflix

3 gave actiefilms die nu gewoon op Netflix staan

Veel snelle actie op Netflix met deze drie bekende films.

door Bram de Groot om 17:54 in Netflix
Er staan de nodige actiefilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie grote actiefilms die zeker de moeite waard zijn!

Faster (2010)

Regie: George Tillman Jr. | Hoofdrollen: Dwayne Johnson, Tom Berenger, Billy Bob Thornton, Carla Gugino

Dwayne Johnson is te zien in de Fast & Furious-franchise, maar was daarvoor al te zien in de actiefilm Faster uit 2010. In die film is hij de 'Driver' die wraak zoekt op de mannen die zijn broer in een verkeerd uitgelopen roofoverval hebben vermoord. Gewoon een zoveelste The Rock-actiefilm!The Courier (2009)

Regie: Zackary Adler | Hoofdrollen: Gary Oldman, Olga Kurylenko, Dermot Mulroney, William Moseley

Deze vergetelijke actiefilm met Gary Oldman en Olga Kurylenko is een snelle snack voor tussendoor. De mooie Kurylenko speelt een koerier die corrupte CIA-agenten en Russische huurmoordenaars achter zich aan krijgt als ze besluit het op te nemen voor een onschuldig persoon. De gewetenloze gangsterbaas van Gary Oldman denkt er het zijne van.The Fast and the Furious (2001)

Regie: Rob Cohen | Hoofdrollen: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Ted Levine

Bijna de complete franchise van The Fast and the Furious met vooral Vin Diesel en wijlen Paul Walker vind je terug op Netflix. De fims draaien allemaal om snelle auto's, maar de stunts worden per deel een stuk fantasierijker. Duidelijk popcornvermaak van het hoogste niveau, gewoon op Netflix te vinden!5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Omg, The Courier ziet er zo slecht uit dat ik hem moet zien.

Master Of Films

Avatar

The Courier is een niet al te beste film, zeg ik heel vriendelijk. Ondanks topper Gary Oldman en de prachtige Olga Kurylenko aanwezig zijn, faalt het op heel veel punten.

Maar 1 ding waardeer ik wel van deze film. Namelijk de iets meer realistische gevechten tussen Olga en enkele bad guys. Olga speelt een stoere vrouw, maar toch moet ze er hard voor werken om een x aantal bad guys te kunnen verslaan.

In deze SWJ tijden is dat heel bijzondere. Aangezien bijna stoere filmvrouwen van tegenwoordig alle typen mannen (ongeacht hun lichaamsbouw) aan. Kijk maar eens naar Charlie's Angels (2019), Harley Quinn - Birds of Prey (2020) of de TV serie Batwoman met Ruby Rose. Alsof je met een 9mm pistool een M4 Sherman tank kan laten stoppen. Alsof een konijn de nek van een olifant kan omdraaien. Genoeg voorbeelden te noemen.

Zo overtuigend willen ze ons laten geloven dat powervrouwen nooit zwak kunnen zijn. In deze woke tijden zijn bijna alle stoere vrouwen gewoon Mary Sue's, die zelfs Superman kunnen verslaan zonder hun nagels te beschadigen. De geloofwaardigheid van een film wordt naar beneden gesabeld door zulke Mary Sue's.

Maar in The Courier houden ze rekening mee dat Olga 1,75m is. Dat ze een slim/dunne lichaamsbouw heeft, met een gewicht tussen de 50 en 60 kg. Enkele van mannelijke tegenstanders zijn die van Dave Batista, John Cena e.d. Dus geen type McLovin (van Superbad). In de comments van de recensie had ik dit ook al vermeld dat zij flink te verduren krijgt, en dat ze vecht voor leven. Hierdoor krijgt Olga's karakter (Courier) wel een dikke plus tov Captain Mary Sue en andere mutsen.

Sander_1107

Avatar

Een 5,9, een 3 en een 6,1
Niet noodzakelijk om te zien dus

Sunspot

Avatar

Dan is FF1 toch de beter voor mij, gewoon leuke film met die 2, zo jammer dat Paul Walker heen is gegaan :(

Sunspot

Avatar

@MOF

Oke, moet ik eens zien dan die film, idd zo lijp hoe dunne vrouwen zo even wat grote gasten wegtrappen en zo haha.

NieuwsFilm

meest populair