Celebrity

Lady Gaga is zeer openhartig over haar mentale gezondheid

De zangeres gebruikt medicijnen tegen psychoses.

door FilmTotaal om 18:51 in Celebrity
Lady Gaga heeft in een openhartig interview op Beats 1, een radiostation van Apple Music, meer verteld over haar mentale problemen en medicijngebruik. Zo onthulde ze onder meer medicatie te gebruiken om psychoses te voorkomen.

Het persoonlijke onderwerp kwam ter sprake toen Gaga vertelde over 911, een van de nummers op haar nieuwe album Chromatica. "Dat lied gaat over een antipsychoticum dat ik gebruik omdat ik niet altijd in staat ben om de dingen die mijn hersenen doen onder controle te houden", vertelt ze aan presentator Zane Lowe.

De popzangeres gebruikt olanzapine; een atypische antipsychotica om psychosen en onrust te verminderen. Het medicijn wordt onder meer gebruikt door mensen met schizofrenie, tics of een posttraumatische stressstoornis.

Gaga is dan ook open over haar geestelijke gezondheid. "Ik weet dat ik mentale problemen heb waardoor ik soms niet kan functioneren als mens", licht ze toe. Gaga besloot zich onder meer in het interview uit te spreken over dit onderwerp, omdat ze vreest voor de mentale gevolgen van de corona-pandemie voor veel mensen.

NieuwsFilm

meest populair