"Schande als tweede 'World War Z' niet wordt gemaakt"

Actrice uit eerste deel ziet de film van David Fincher graag verschijnen.

De in 2013 verschenen zombiefilm World War Z keert regelmatig terug in het filmnieuws en dan vooral vanwege het vervolg dat maar niet van de grond lijkt te komen. Alweer een tijdje terug zou David Fincher (Gone Girl, Se7en) de film regisseren, met Brad Pitt opnieuw in de hoofdrol.

In gesprek met Variety kwam actrice Mireille Enos terug op de plannen en zij hoopt dat het tweede deel alsnog gemaakt gaat worden.

"Het lijkt erop dat er een kleine vloek op heerst. We stonden helemaal klaar om ermee te beginnen. We hadden Fincher, we hadden een mooi script en toen gebeurde het gewoon niet," aldus Enos die Karin Lane speelde, de vrouw van Pitts held Gerry Lane.

Schande als tweede World War Z er niet komt
Enos zei ook dat ze het toch best een schande zou vinden als het vervolg er niet komt. "De eerste was zo goed," zei Enos. World War Z 2 werd in 2013 aangekondigd met regisseur J.A. Bayona (The Impossible). In 2016 vertrok Bayona en in de zomer van 2017 arriveerde Fincher.

De opnames moesten in de zomer van 2019 starten, maar enkele maanden daarvoor werd het project dood verklaard. Paramount Pictures zou het gewenste productiebudget van 200 miljoen dollar te hoog hebben gevonden.



NieuwsFilm

meest populair