Indrukwekkende namen in Guillermo del Toro's 'Pinocchio' voor Netflix

Indrukwekkende namen in Guillermo del Toro's 'Pinocchio' voor Netflix

Netflix maakt cast bekend van Guillermo del Toro's Pinocchio.

Netflix heeft de cast bekendgemaakt van de stop-motion animatiefilm Pinocchio van Oscar-winnaar Guillermo del Toro (The Shape of Water) en Mark Gustafson. En dat is een leuke, maar ook indrukwekkende lijst geworden. Check hieronder maar!

Het is de nieuwkomer Gregory Mann die de hoofdrol van Pinokkio op zich neemt. Ewan McGregor is Japie Krekel en David Bradley is Geppetto.

De cast bestaat verder uit Oscar-winnaar Tilda Swinton, Oscar-winnaar Christoph Waltz, Stranger Things-acteur Finn Wolfhard, Oscar-winnaar Cate Blanchett, The Batman-acteur John Turturro, Golden Globe-winnaar Ron Perlman, Watchmen-acteur Tim Blake Nelson en Burn Gorman bekend uit Enola Holmes.

Bekijk de afbeelding
Stop-motion film
De Pinocchio-stop-motion musicalfilm van Del Toro en The Jim Henson Company speelt zich af tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini en is een verhaal over liefde en ongehoorzaamheid, terwijl Pinokkio worstelt om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen.

"Na jarenlang dit droomproject te hebben nagestreefd, vond ik mijn perfecte partner in Netflix. We hebben veel tijd besteed aan het samenstellen van een uitmuntende cast en crew en zijn dankbaar voor de voortdurende steun van Netflix. We houden allemaal van animatie en beoefenen deze kunst met grote passie. We geloven dat dit het ideale medium is om dit klassieke verhaal op een geheel nieuwe wijze te vertellen." zegt del Toro in een persbericht van Netflix.

Ook in de bioscoop
De film is dus een levenslang droomproject van del Toro en wordt zowel in de bioscoop als op Netflix uitgebracht. De belangrijkste opnames begonnen afgelopen herfst al in de studio van ShadowMachine in Portland, Oregon en de productie ging tijdens de pandemie ononderbroken door.

NieuwsFilm

meest populair