Extreem bloederige 'John Wick' was oorspronkelijk heel tam

Extreem bloederige 'John Wick' was oorspronkelijk heel tam

John Wick maakte oorspronkelijk maar 3 slachtoffers in de eerste film.

De John Wick-films doen het ontzettend goed. Zo goed zelfs dat er straks maar liefst twee vervolgen back-to-back opgenomen worden. Maar bijna waren de films een heel stuk minder bloederig dan je zou denken.

De eerste film rond Keanu Reeves als John Wick had eerst een stuk minder bloederig moeten zijn. Regisseur Chad Stahelski vertelt namelijk dat de eerste versie van de film slechts drie sterfgevallen had. Het was pas zodra hij aan boord kwam, dat het geheel verwerd tot een gigantisch bloedbad.

Drie doden
"Het was veel beheerster. Ik geloof dat maar drie mensen doodgingen in het oorspronkelijke scenario, waarvan twee bij een auto-ongeluk. Het was heel, heel minimaal en wat anders. Ik las het en had al langer een idee rond Griekse mythologie en hoe je een meer fabelachtig verhaal moet vertellen, een surrealistische actiefilm buiten de realiteit, iets anders."

Dat is gelukt, want de film is enorm bloederig gemaakt. Er kwamen rond de 80 mensen om het leven in de eerste film, in de tweede 128 en in de derde 94. Dat betekent dat John Wick dus echt een massamoordenaar is.

NieuwsFilm

meest populair