Deze schurken kunnen Thanos vervangen in het Marvel Cinematic Universe

Deze schurken kunnen Thanos vervangen in het Marvel Cinematic Universe

Thanos is dood. En dus heeft het Marvel Cinematic Universe een nieuwe slechterik nodig.

Het Marvel Cinematic Universe nam met Avengers: Endgame afscheid van Thanos. Hij was de superschurk die jarenlang een grote bedreiging vormde voor de superhelden, maar nu hij dood is, moet men op zoek naar een nieuwe slechterik.

Hoe het er nu naar uit ziet, zoekt Marvel in eerste instantie met Phase 4 naar een iets kleinere schurk, om in Phase 5 op te bouwen naar een nieuwe superslechterik. Er zijn meerdere opties en vandaag zetten we voor je op een rij wie Marvel zou kunnen overwegen.

Doctor Doom
We weten van Marvel-baas Kevin Feige dat hij dolgraag de first family van Marvel wil introduceren: de Fantastic Four. Hun voornaamste tegenstanders in de comics, al sinds 1962, is Doctor Victor von Doom. Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen nog niet in het Marvel Cinematic Universe.

Bekijk de afbeelding
Doom is een wetenschapper in de comics en wist het de Marvel-helden vaak erg moeilijk te maken. Fox slaagde er nog niet in om hem goed in beeld te brengen, maar wellicht dat Marvel Studios er wel in weet te slagen.

Galactus
Ook een schurk uit de Fantastic Four-comics: Galactus. Hij debuteerde in 1966 en werd ook al bedacht door Stan Lee en Jack Kirby. Galactus is de Devourer of Worlds en eet letterlijk planeten om op te kunnen overleven. Eigenlijk is dat best tragisch: hij kan er ook niks aan doen dat hij nou eenmaal zoveel voedingsstoffen nodig heeft.

Bekijk de afbeelding
Galactus is in de comics veel sterker dan Doctor Doom en bedreigt de hele planeet. En we zagen in Marvel-films al wat van de Celestials voorbij komen, dus wie weet is Galactus gewoon de volgende logische stap.

Kang the Conquerer
Een tijdreiziger die in 1963 door - je raadt het al - Stan Lee en Jack Kirby bedacht werd. Hij komt uit de 31ste eeuw en is in principe een gewoon mens. Maar Kang heeft natuurlijk extreem geavanceerde technologie en is daardoor moeilijk te verslaan.

Bekijk de afbeelding
Kang zou misschien een wat minder grote schurk kunnen zijn dan bijvoorbeeld Thanos, wat hem ook geschikt zou kunnen maken als een soort tussenpaus onder de slechteriken.

Norman Osborn
Norman Osborn zou een mooie schurk zijn om het de Avengers moeilijk te maken. We kennen natuurlijk allemaal zijn alter ego, Green Goblin. Maar in de comics is Norman echt veel gevaarlijker en maakt hij zijn eigen Dark Avengers. En in sommige comics zit hij in de Sinister Six.

Bekijk de afbeelding
Norman Osborn zou als slechterik van Steve Ditko en Stan Lee dan ook niet alleen functioneren, maar als leider van een team van schurken die het de Avengers moeilijk maakt.

Annihilus
Nog eentje van Jack Kriby en Stan Lee. Annihilus komt uit 1968 en was de heerser van de Negative Zone, waar hij met harde hand regeerde. Hij nam het in de comics vooral op tegen de Fantastic Four, maar botste ook met de Avengers, de Guardians of the Galaxy en met Spider-Man.

Bekijk de afbeelding
Het MCU bouwt al langere tijd op naar een meer kosmische verhaallijn en Annihilus zou daar een interessante rol in kunnen spelen.

Scarlet Witch
Misschien niet de meest waarschijnlijke schurk, gezien haar huidige rol in het Marvel Cinematic Universe als heldin. Maar Scarlet Witch is nogal instabiel en dat kan voor problemen zorgen. Zo lijkt zij ervoor verantwoordelijk dat de grenzen tussen de verschillende universa gaan vervagen.

Bekijk de afbeelding
Of Wanda echt een schurk wordt, is maar de vraag. Maar het zou een interessante invalshoek zijn, waarbij ze niet echt kwaadaardig is, maar meer iemand die het gewoon verkeerd doet. Een tragische schurk dus.

NieuwsFilm

meest populair