Featured

Deze schurken kunnen Thanos vervangen in het Marvel Cinematic Universe

Thanos is dood. En dus heeft het Marvel Cinematic Universe een nieuwe slechterik nodig.

door Jim Pedd om 06:57 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe nam met Avengers: Endgame afscheid van Thanos. Hij was de superschurk die jarenlang een grote bedreiging vormde voor de superhelden, maar nu hij dood is, moet men op zoek naar een nieuwe slechterik.

Hoe het er nu naar uit ziet, zoekt Marvel in eerste instantie met Phase 4 naar een iets kleinere schurk, om in Phase 5 op te bouwen naar een nieuwe superslechterik. Er zijn meerdere opties en vandaag zetten we voor je op een rij wie Marvel zou kunnen overwegen.

Doctor Doom
We weten van Marvel-baas Kevin Feige dat hij dolgraag de first family van Marvel wil introduceren: de Fantastic Four. Hun voornaamste tegenstanders in de comics, al sinds 1962, is Doctor Victor von Doom. Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen nog niet in het Marvel Cinematic Universe.


Doom is een wetenschapper in de comics en wist het de Marvel-helden vaak erg moeilijk te maken. Fox slaagde er nog niet in om hem goed in beeld te brengen, maar wellicht dat Marvel Studios er wel in weet te slagen.

Galactus
Ook een schurk uit de Fantastic Four-comics: Galactus. Hij debuteerde in 1966 en werd ook al bedacht door Stan Lee en Jack Kirby. Galactus is de Devourer of Worlds en eet letterlijk planeten om op te kunnen overleven. Eigenlijk is dat best tragisch: hij kan er ook niks aan doen dat hij nou eenmaal zoveel voedingsstoffen nodig heeft.


Galactus is in de comics veel sterker dan Doctor Doom en bedreigt de hele planeet. En we zagen in Marvel-films al wat van de Celestials voorbij komen, dus wie weet is Galactus gewoon de volgende logische stap.

Kang the Conquerer
Een tijdreiziger die in 1963 door - je raadt het al - Stan Lee en Jack Kirby bedacht werd. Hij komt uit de 31ste eeuw en is in principe een gewoon mens. Maar Kang heeft natuurlijk extreem geavanceerde technologie en is daardoor moeilijk te verslaan.


Kang zou misschien een wat minder grote schurk kunnen zijn dan bijvoorbeeld Thanos, wat hem ook geschikt zou kunnen maken als een soort tussenpaus onder de slechteriken.

Norman Osborn
Norman Osborn zou een mooie schurk zijn om het de Avengers moeilijk te maken. We kennen natuurlijk allemaal zijn alter ego, Green Goblin. Maar in de comics is Norman echt veel gevaarlijker en maakt hij zijn eigen Dark Avengers. En in sommige comics zit hij in de Sinister Six.


Norman Osborn zou als slechterik van Steve Ditko en Stan Lee dan ook niet alleen functioneren, maar als leider van een team van schurken die het de Avengers moeilijk maakt.

Annihilus
Nog eentje van Jack Kriby en Stan Lee. Annihilus komt uit 1968 en was de heerser van de Negative Zone, waar hij met harde hand regeerde. Hij nam het in de comics vooral op tegen de Fantastic Four, maar botste ook met de Avengers, de Guardians of the Galaxy en met Spider-Man.


Het MCU bouwt al langere tijd op naar een meer kosmische verhaallijn en Annihilus zou daar een interessante rol in kunnen spelen.

Scarlet Witch
Misschien niet de meest waarschijnlijke schurk, gezien haar huidige rol in het Marvel Cinematic Universe als heldin. Maar Scarlet Witch is nogal instabiel en dat kan voor problemen zorgen. Zo lijkt zij ervoor verantwoordelijk dat de grenzen tussen de verschillende universa gaan vervagen.


Of Wanda echt een schurk wordt, is maar de vraag. Maar het zou een interessante invalshoek zijn, waarbij ze niet echt kwaadaardig is, maar meer iemand die het gewoon verkeerd doet. Een tragische schurk dus.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hoverlicious

Avatar

Scarlet witch! Met het verhaal house of M! Dat zou super vet zijn!

baron nostalgia

Avatar

Dan kies ik doctor doom.galactus of annihilus

Timothy

Avatar

Beyonder!

Hoverlicious

Avatar

^ de beyonder zou inderdaad ook heel vet zijn! Met de secret wars story line toch?

Master Of Films

Avatar

Voor mij is er maar 1 die Thanos kan toppen.
Mälekith the Accursed of Svartalfheim, Supreme Ruler of the Dark Elves.

eltorro

Avatar

Onslaught wordt vaak vergeten op dit soort lijstjes. Vreemd, hij heeft 18 bekende helden vermoord en bekende badguys moesten helpen om hem te kunnen verslaan. De volgende helden heeft hij vermoord:

Dr. Bruce Banner: zijn Hulk persoonlijkheid overleefde wel omdat die van hem was gescheiden.
Black Panther
Captain America
Crystal
Dr. Doom
Falcon
Giant-Man
Hawkeye
Human Torch
Invisible Woman
Iron Man
Mr. Fantastic
Namor the Sub-Mariner
Scarlet Witch
Thing
Thor
Vision
Wasp

Voor de mensen die hem niet kennen, hij is ontstaan uit Magneto en Prof X.

McKelly

Avatar

M.O.D.O.K. zou mij gaaf lijken. Onslaught, Apocalypse en Magus zijn er ook nog een paar die wel bij dit lijstje aansluiten. Jammer dat Apocalypse zo verpest is in de X-men film.

Colruiter

Avatar

De Brood zijn in de X-men-comics ook een serieuze bedreiging, maar dat neigt iets teveel naar Alien. Dark Phoenix is ook één van de ultieme superschurken (als ze het verhaal eens goed vertellen). De Inferno-storyline waarbij de aarde dreigt overgenomen te worden door de onderwereld is ook een storyline die mooi kan opgebouwd worden over verschillende films. En natuurlijk de reeds vermelde Beyonder, Onslaught en Apocalyps (waarbij de Age of Apocalyps een fantastische storyline is om over verschillende films te verdelen). Er is geen gebrek aan superschurken in comics, maar superschurken die een grootse team-up vragen heb je heel wat minder, en bovenstaande vallen allemaal in die categorie mits ze goed uitgewerkt en opgebouwd worden (bijv. niet zoals Apocalyps en Dark Phoenix in de laatste X-men-films). Zoals de MCU nu opgebouwd is kunnen ze alle kanten op: het tijdreizen, de multiverse, het galactische, het magische... het publiek is klaargestoomd om alles te aanvaarden: ruimtewezens, onsterfelijken, demonen en goden... dus elke verhaallijn uit de comics kan opgediend worden. In de comics worden deze verhaallijnen meestal over vele delen opgebouwd naar een climax die dan ook nog eens over meerdere delen loopt, in series is dit ook nog makkelijk te doen, op het grote scherm zal het altijd een uitdaging blijven.

Goku32

Avatar

Doom is al geprobeerd hoe moeilijk is het om een goeie Doom neer te zetten.

NieuwsFilm

meest populair