Charlie Kaufman (I'm Thinking of Ending Things) slaat de handen in elkaar met Ryan Gosling voor nieuwe film

Charlie Kaufman (I'm Thinking of Ending Things) slaat de handen in elkaar met Ryan Gosling voor nieuwe film

Hij gaat The Memory Police verfilmen.

Schrijver en regisseur Charlie Kaufman, o.a. bekend van The Eternal Sunshine of the Spotless Mind (waarvoor hij ook een Oscar wist te winnen) zit niet bepaald stil. Zo heeft hij net I'm Thinking of Ending Things afgerond (die vanaf volgende week op Netflix te zien zal zijn) en is hij momenteel bezig met Chaos Walking, maar heeft eveneens al getekend voor enkele andere projecten.

Zo wil de regisseur de bekende roman van Yoko Ogawa, genaamd The Memory Police, gaan verfilmen. Het verhaal speelt zich af op een eiland waar allerlei voorwerpen op mysterieuze wijze verdwijnen, maar in plaats van dat de bewoners erna op zoek gaan worden deze voorwerpen door de meerderheid gewoon vergeten.

Degenen die het zich wel herinneren worden opgejaagd door de Memory Police, onder wie ook een jonge schrijfster waar het verhaal om draait. Zij ontdekt dat haar uitgever een doelwit is geworden van de Memory Police en probeert hem tegen hen te beschermen.

Wat te verwachten?
Kaufman beschrijft zijn versie van The Memory Police als een script over dromen. Hij gaat het project ontwikkelen met hulp van Ryan Gosling's productiehuis, Arcana. Of Gosling zelf ook een rol gaat spelen in de film is nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair