Metallica werkt mee aan Disney's 'Jungle Cruise'

Hun iconische nummer Nothing Else Matters in een ander jasje.

Volgend jaar juli verschijnt Disney's Jungle Cruise, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Dwayne 'The Rock' Johnson en Emily Blunt. De beroemde thrash metal-band Metallica heeft ook een bijdrage geleverd aan de film. Dit laat de drummer, Lars Ulrich, tijdens een recent interview weten.

Ulrich is namelijk goed bevriend met Disney-bons Sean Bailey. De twee waren al langere tijd op zoek naar de perfecte gelegenheid om samen te kunnen werken en voor Jungle Cruise sloegen zij de handen in elkaar. Als gevolg hiervan nam Metallica een geheel nieuwe versie op van waarschijnlijk wel hun bekendste hit, Nothing Else Matters.

Wat te verwachten?
Metallica werd hierbij geholpen door componist James Newton Howard, o.a. bekend van King Kong en de Hunger Games-franchise. Ulrich is in ieder geval in zijn nopjes met het eindresultaat: ''James is geweldig. Hij heeft er iets heel interessants van gemaakt, dat perfect past bij een specifieke passage in de film. Meer kan ik er op dit moment natuurlijk niet over verklappen, maar het wordt gaaf!''

NieuwsFilm

meest populair