Celebrity

Gemma Arterton zou nu géén Bondgirl meer willen zijn

Ze mocht MI6-agent Strawberry Fields tot leven brengen, maar dat zou ze absoluut niet nog een keer doen.

door FilmTotaal om 09:29 in Celebrity
Geheime agent James Bond heeft altijd wel iets dappers te doen tijdens zijn spannende avonturen. Daarbij krijgt hij ook dikwijls de mogelijkheid om charmant en grappig op te treden. Voor zijn vrouwelijke collega's - beter bekend als de Bondgirls - geldt dat niet zo. De ene is net wat kundiger dan de ander. En daar staat Gemma Arterton achter.

De 34-jarige Engelse sleepte meer dan tien jaar geleden een bijrol binnen voor Quantum of Solace, de tweede 007-film met Daniel Craig in de hoofdrol. Arterton mocht MI6-agent Strawberry Fields tot leven brengen, maar dat zou ze absoluut niet nog een keer doen. Dat vertelde ze in gesprek met The Telegraph.


Achtergrondverhaal
Ondanks dat ze enorm dankbaar is voor de kans die ze heeft gekregen, licht Arterton toe: "Ik had geen idee dat die film mij zo lang zou achtervolgen.

Weet je, ik heb hem al 15 jaar niet gezien, dus ik kan mij niet echt herinneren wat er gebeurt of wat ik erin deed, maar ik weet wel dat ik die rol nu niet zou doen. Want ze was grappig en lief, maar ze had niet echt iets te doen. Of een achtergrondverhaal."


Grappig
Om de nieuwste Bond-film - No Time to Die - o.a. grappiger te maken werd scenarist Phoebe Waller-Bridge ingeschakeld. Arterton hoopt dat het uit zal pakken voor de volgende Bondgirl.

"Ik heb geen idee wat zij er mee gaat doen," eindigt de actrice schouderophalend, "maar je blijft hopen dat ze goede dialogen en grappen hebben. Ze moeten grappig zijn."

NieuwsFilm

meest populair