Algemeen

Komt er een echt Wakanda in Afrika?

Muzikant Akon wil 6 miljard ophalen om het project te verwezenlijken.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In met name de film Black Panther krijgen we een duidelijke blik op het fictieve Marvel-land Wakanda. Het land is de rest van de wereld technologisch gezien de baas. Nu lijkt Wakanda echt in de maak.

De Senegalees-Amerikaans zanger, songwriter en producer Akon (American Heist) heeft de droom om een dergelijk land of stad te verwezenlijken. Hij heeft een ambitieus plan gelanceerd onder de naam Akoncity. Dit plan zou 6 miljard dollar moeten gaan kosten en in Senegal gebouwd moeten gaan worden.

"Het systeem thuis behandelt mensen oneerlijk op vele manieren die je je nooit zou kunnen voorstellen. En ze accepteren het allemaal omdat ze het gevoel hebben dat er geen andere weg is," aldus Akon. "Dus als je uit Amerika of Europa of ergens anders vandaan komt en je het gevoel hebt dat je Afrika wilt bezoeken, dan willen we dat Senegal je eerste locatie is."


Akoncity moet leiden tot een levendige nieuwe gemeenschap, met een zakendistrict, onderwijsdistrict, zorgdistrict, technologiedistrict, mediadistrict en uitgaansgebied met ook hoogbouw woonwijken en sportfaciliteiten en een recreatieve enclave. Als Akoncity af is, ga jij dan een kijkje nemen?

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Keep dreaming. Als dat er komt is het een investering voor de investeerders, dus alleen voor mensen met geld en niet voor de gewone Afrikaan. Soort stad voor Afrikaanse elite. Daarbij is 90% islamiet....dat betekent heel vaak door speakers een gebedsoproep horen galmen. Wakanda....yeah right!

Eens met Mof...dan in Disneyland, past het inderdaad beter,

Judge

Avatar

Wat heeft dit met FILMS te maken???

Draven

Avatar

Ik wil hem dit wel eens zien doen voor 6 miljard. Wat kost een prijskaartje voor een bezoek?

Sunspot

Avatar

Haha, gaat niet gebeuren, vooral niet in Senegal.

En die naam, Akoncity alleen al

Artificialis

Avatar

Zolang het in grote delen van Afrika een primitieve bende blijft komt er niemand naartoe. Misschien moeten landen daar eens hun best gaan doen om zelf meer op Wakanda te gaan lijken. Ze kunnen gewoon 'afkijken' hoe westerse landen worden geregeerd.

Sunspot

Avatar

^

Ja, wordt wel eens tijd ja, maar heb meer het idee dat die mensen daar het gewoon niet kunnen.

Daarom, dat Wakanda is 1 grote grap, achterlijk zelfs, hoe ze zich ook schuilhielden al die jaren en niemand hielpen :D

Janoniempje

Avatar

Dit gaat idd echt niet gebeuren... Denkt die gast echt dat het een goed idee is?

Thiver

Avatar

Sunspot "En die naam, Akoncity alleen al"

Niet gekker dan Disney World, toch?

Monojaxx

Avatar

Wakanda is een schande! Zoveel rijkdom en technologie, terwijl de rest van Afrika grotendeels arm is en honger lijdt, ziektes die rond waren waar gewoon een medicijn tegen is. Echt een dikke middelvinger naar de swarte mensch. Akon kan die 6 miljard beter uitgeven aan irrigatie, dan wordt heel Afrika een vruchtbaar continent, en kunnen ze zelf een keer hun broek ophouden.

SuPa

Avatar

@MOF verdiep je eens in wat Akon allemaal doet voor Afrika en de projecten die hij opzet. Denk niet dat je hem dan nog een idiote muzikant zal vinden.

Blablazer

Avatar

@supa Dit lijkt me niet een stad voor de lokale bevolking. Dit is gewoon een prestige project waar de rijkste van de rijkste gaan wonen. Een appartement kopen of huren zal wel vrij prijzig worden.

Master Of Films

Avatar

Whahaha, die goedgelovige SuPa. Sure. Hij haalde geld uit China (ook zo'n perfect voorbeeld land) om zijn Akon Lighting Africa te financieren. Wat een goed heilig man is hij. Nou, nou hij verdient een schouderklopje. Chinezen zijn ook blij dat ze voet aan de grond krijgen in Afrika.

Komop zeg. Als je een pretpark van 6 miljard dollar wilt gaan bouwen in een land dat een te kort heeft aan drinkwater, dan spoor je niet. Verder vind ik zijn muziek gewoon kud.

Dus ik noem een idote "muzikant". Take it or leave it.

kokosnoot

Avatar

Ik had die video nog niet eens bekeken. Maar dat wordt echt een stad voor de rijken inderdaad. Even zijn tekst erbij...

"Het systeem thuis behandelt mensen oneerlijk op vele manieren die je je nooit zou kunnen voorstellen. En ze accepteren het allemaal omdat ze het gevoel hebben dat er geen andere weg is," aldus Akon.

Ja, dat zat hier niet zo zijn..Voor de Rijken!!

Wat een volksverlakkerij..gewoon een Afrikaanse versie van Dubai.

NieuwsFilm