Komt er een echt Wakanda in Afrika?

Komt er een echt Wakanda in Afrika?

Muzikant Akon wil 6 miljard ophalen om het project te verwezenlijken.

In met name de film Black Panther krijgen we een duidelijke blik op het fictieve Marvel-land Wakanda. Het land is de rest van de wereld technologisch gezien de baas. Nu lijkt Wakanda echt in de maak.

De Senegalees-Amerikaans zanger, songwriter en producer Akon (American Heist) heeft de droom om een dergelijk land of stad te verwezenlijken. Hij heeft een ambitieus plan gelanceerd onder de naam Akoncity. Dit plan zou 6 miljard dollar moeten gaan kosten en in Senegal gebouwd moeten gaan worden.

"Het systeem thuis behandelt mensen oneerlijk op vele manieren die je je nooit zou kunnen voorstellen. En ze accepteren het allemaal omdat ze het gevoel hebben dat er geen andere weg is," aldus Akon. "Dus als je uit Amerika of Europa of ergens anders vandaan komt en je het gevoel hebt dat je Afrika wilt bezoeken, dan willen we dat Senegal je eerste locatie is."


Akoncity moet leiden tot een levendige nieuwe gemeenschap, met een zakendistrict, onderwijsdistrict, zorgdistrict, technologiedistrict, mediadistrict en uitgaansgebied met ook hoogbouw woonwijken en sportfaciliteiten en een recreatieve enclave. Als Akoncity af is, ga jij dan een kijkje nemen?

NieuwsFilm

meest populair