Featured

'Star Wars'-icoon Yoda wist van het noodlottige Order 66 af

Yoda wist van Order 66... bizar!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Order 66 was het noodlot van de Jedi. Op het moment dat Palpatine dat bevel aan de kloontroepen gaf, keerden zij zich tegen hun generaals. Maar het lijkt er nu op dat er een specifieke Jedi was die van Order 66 af wist. Maar het niet voorkwam.

Het boek Stories of Light and Dark vertelt verschillende verhalen in de Star Wars-franchise. Elk met een nieuw personage en een nieuw invalshoek. Een concreet verhaal is geschreven door Jason Fry en een adaptatie van de aflevering Ambush uit het eerste seizoen van de serie The Clone Wars.

Yoda wist ervan
In de aflevering ging Yoda op een missie met drie klonen. In het verhaal denkt hij na over de klonen, die hij verontrustend vindt, omdat het kinderen "gemaakt voor de oorlog" zijn. Interessant is ook dat Yoda vraagtekens plaatst bij de gehoorzaamheid van de klonen, die hij een fout vindt.

Vervolgens mediteert Yoda en krijgt hij een Force-visioen van "een andere aanwezigheid; een storm in de Force vol hebzucht en wraaklust." Yoda wist dat dit verbonden was aan het leger van de klonen, omdat hij voelde dat het een toekomstvisioen was.

Noodlottige keuze
Maar Yoda maakte een verkeerde beslissing. Hij had namelijk duizenden Padawans gezien die afgeleid geraakt waren door glimpen in de toekomst. Zijn wantrouwen voor profetieën bleek overigens ook te kloppen toen Count Dooku de Jedi verlaten had en een Sith Lord werd. Dooku was een van de weinige Jedi die oude profetieën bestudeerd had en dat bewees dat zij je op het pad van het duisternis konden leiden.

En dus koos Yoda ervoor af te wachten en te zien wat er zou gaan gebeuren. Hij nam aan dat hij vanzelf zou zien wat de Force hem had willen vertellen. Dat bleek te kloppen, maar met duizenden doden tot gevolg. Had Yoda die keuze niet gemaakt, dan was het sterrenstelsel een boel ellende bespaard gebleven.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

moviethomthomas

Avatar

Dat yoda van order 66 af wist was eigenlijk al lang bekend. dat zag je ook al in de laatste arc, die om yoda draait, in seizoen 6 van clone wars. of tenminste de uitroeiing van de jedi orde. hij wist dat het eraan zat te komen. (alleen niet hoe en wanneer als ik mij goed herinner)

Pascal08

Avatar

Yoda deed het voor de views.

Artificialis

Avatar

Sorry, maar ik neem alles wat later in de boeken wordt toegevoegd niet serieus. Sterker nog, ik neem de gebeurtenissen uit The Clone Wars serie ook niet 100% serieus. Dat zou betekenen dat Anakin, Obi-Wan en Dooku ook gezellig met z'n drieën in een tijdelijke wapenstilstand aan een groepje piraten zijn ontsnapt.

Goku32

Avatar

Yoda wist ook dat Annaken later dark vader ging worden. Maar hij liet het toe omdat het niet de voordeel van de twijfel wou hebben. Maar toch een foute beslissing hij had gelijk ze lightsaber moeten gebruiken

NieuwsFilm

meest populair