'Star Wars'-icoon Yoda wist van het noodlottige Order 66 af

'Star Wars'-icoon Yoda wist van het noodlottige Order 66 af

Yoda wist van Order 66... bizar!

Order 66 was het noodlot van de Jedi. Op het moment dat Palpatine dat bevel aan de kloontroepen gaf, keerden zij zich tegen hun generaals. Maar het lijkt er nu op dat er een specifieke Jedi was die van Order 66 af wist. Maar het niet voorkwam.

Het boek Stories of Light and Dark vertelt verschillende verhalen in de Star Wars-franchise. Elk met een nieuw personage en een nieuw invalshoek. Een concreet verhaal is geschreven door Jason Fry en een adaptatie van de aflevering Ambush uit het eerste seizoen van de serie The Clone Wars.

Yoda wist ervan
In de aflevering ging Yoda op een missie met drie klonen. In het verhaal denkt hij na over de klonen, die hij verontrustend vindt, omdat het kinderen "gemaakt voor de oorlog" zijn. Interessant is ook dat Yoda vraagtekens plaatst bij de gehoorzaamheid van de klonen, die hij een fout vindt.

Vervolgens mediteert Yoda en krijgt hij een Force-visioen van "een andere aanwezigheid; een storm in de Force vol hebzucht en wraaklust." Yoda wist dat dit verbonden was aan het leger van de klonen, omdat hij voelde dat het een toekomstvisioen was.

Noodlottige keuze
Maar Yoda maakte een verkeerde beslissing. Hij had namelijk duizenden Padawans gezien die afgeleid geraakt waren door glimpen in de toekomst. Zijn wantrouwen voor profetieën bleek overigens ook te kloppen toen Count Dooku de Jedi verlaten had en een Sith Lord werd. Dooku was een van de weinige Jedi die oude profetieën bestudeerd had en dat bewees dat zij je op het pad van het duisternis konden leiden.

En dus koos Yoda ervoor af te wachten en te zien wat er zou gaan gebeuren. Hij nam aan dat hij vanzelf zou zien wat de Force hem had willen vertellen. Dat bleek te kloppen, maar met duizenden doden tot gevolg. Had Yoda die keuze niet gemaakt, dan was het sterrenstelsel een boel ellende bespaard gebleven.

NieuwsFilm

meest populair