'Enola Holmes' van Netflix: Top of flop?

'Enola Holmes' van Netflix: Top of flop?

Critici beoordelen de film!

Critici zijn dolblij met Enola Holmes, de film die over het tot nu toe onbekende zusje van Sherlock Holmes draait. De hoofdrol in de film is voor Millie Bobby Brown en laat haar als opstandige jonge vrouw zien.

De focus ligt dus niet op de beroemdste detective die er maar is, maar op diens onbekende zusje. Zij gaat op onderzoek uit als haar moeder ineens vermist is en haar broers Sherlock en Mycroft van plan zijn om haar op een internaat te dumpen. Dat ziet Enola niet zitten, want ze is geen dame en dat zal ze ook nooit worden.

Zeer positief
De film wordt dus zeer goed ontvangen. Uit Rotten Tomatoes blijkt tot nu toe dat critici de film geweldig vinden: daar is 88 procent van de recensies positief. We lichten er een paar uit:
IndieWire: "Enola Holmes blijkt bijzonder aantrekkelijk voor een breed publiek."
Variety: "Het acteerwerk van Brown doet denken aan de meeslepende spontaniteit van Keira Knightley in Sense and Sensibility en doet het stukken beter dan al die brave Jane Austen-verfilmingen."
The Hollywood Reporter: "Enole Holmes weet succesvol een plek voor haar heldint e vinden in de wereld van Holmes, die de jonge kijkers ervan overtuigd dat Enola niet begrensd hoeft te worden door de grenzen van de wereld."
Collider: "De charme van Enola Holmes zal je laten verlangen naar meer avonturen van deze jonge detective."


NieuwsFilm

meest populair