Celebrity

Kevin Spacey aangeklaagd voor misbruik 14-jarige kindacteurs

De twee mannen eisen een schadevergoeding van de gevallen ster.

door FilmTotaal om 16:05 in Celebrity
Kevin Spacey heeft een nieuwe aanklacht voor seksueel misbruik aan zijn broek hangen. Twee mannen beweren dat de House of Cards-acteur hen in de jaren tachtig op minderjarige leeftijd heeft misbruikt en eisen nu een schadevergoeding.

Kevin Spacey (61) is door acteur Anthony Rapp (Star Trek: Discovery, Rent) en een anonieme tweede man aangeklaagd voor seksueel misbruik.

Rapp deed zijn verhaal over Spacey al eerder uit de doeken in een interview met Buzzfeed. Daarin beweerde hij dat Spacey (destijds 26) hem op 14-jarige leeftijd probeerde aan te randen na een feestje.

Spacey liet na de publicatie van het desbetreffende interview al weten zich het voorval niet te kunnen herinneren. "Als ik me daadwerkelijk op die manier gedragen heb, dan ben ik hem een welgemeend excuus verschuldigd voor wat ontzettend ongepast gedrag in een dronken toestand zou moeten zijn geweest", twitterde hij destijds.

Het andere vermeende slachtoffer, dat dus anoniem wil blijven, claimt dat hij eveneens als 14-jarige seks met Spacey had.

De twee proberen nu een schadevergoeding te krijgen via het Hooggerechtshof in New York nadat eerder rechtszaken tegen Spacey om verschillende redenen stukliepen.

Spacey wilde niet reageren op de nieuwe aanklachten.

NieuwsFilm

meest populair