"Bioscopen pas één jaar na vaccin veilig"

"Bioscopen pas één jaar na vaccin veilig"

Dr. Anthony Fauci geeft bioscopen en filmliefhebbers nog minder hoop.

Komende maanden wordt duidelijk hoeveel grip het coronavirus houdt op de mensheid. In veel Europese landen worden vooral besmettingen onder jongeren geconstateerd en dat zou ervoor kunnen zorgen dat het virus in de koudere herfst- en wintermaanden overslaat naar bijvoorbeeld ouderen. Buiten Europa zijn er vooral zorgen over het gelijkblijvend aantal doden per dag in bijvoorbeeld de States.

En laat Noord-Amerika nou net de hofleverancier zijn van de blockbusters die - op enkele uitzondering na - voortdurend worden uitgesteld. Nu komt de zeker niet onomstreden Dr. Anthony Fauci met het bericht dat de bioscopen pas een jaar na het verschijnen van een vaccin een veilige omgeving zijn. Hij zei dit in gesprek met actrice Jennifer Garner (Miracles from Heaven).

Een jaar na vaccin nog onveilig in de bioscoop
Medisch expert Dr. Anthony Fauci is van mening dat het minstens een jaar zal duren dat we met een vaccin dergelijke plaatsen veilig maken. Binnen gemeenschappen zou alleen immuniteit kunnen ontstaan als de algemene gezondheidsveiligheidsvoorschriften worden gevolgd.

In hoeverre dit klopt is uiteraard de vraag die iedereen beantwoord wil hebben. Sceptici vinden dat overheden teveel luisteren naar de wetenschappers en medici en voorstanders van harder ingrijpen laten zich doorgaans makkelijk leiden door intensieve beperkingen van de bewegingsvrijheid. Wat denk jij wat betreft de filmwereld: Bioscopen open, of misschien wel helemaal dicht tot na een vaccin?



NieuwsFilm

meest populair