Marvel-icoon Stan Lee kon bijna niks meer zien bij opnemen cameo 'Spider-Man: Into The Spider-Verse'

Marvel-icoon Stan Lee kon bijna niks meer zien bij opnemen cameo 'Spider-Man: Into The Spider-Verse'

Regisseur Peter Ramsey vertelt hoe bijzonder het was om met Lee te werken.

Marvel-legende Stan Lee had een schitterende stemrol in de succesvolle animatiefilm Spider-Man: Into The Spider-Verse. Het was een van de laatste cameo's die hij had opgenomen. Regisseur Peter Ramsey vertelt in een nieuw interview over die bijzondere ervaring.

"We hebben een paar verschillende versies opgenomen en we waren het gelukkigst met de versie die het dichtst in de buurt kwam van wat uiteindelijk in de film te zien is", vertelt co-regisseur Peter Ramsey in gesprek met Comicbookmovie.com.

Het opnemen van de cameo was een bijzonder proces en moment. "We gingen naar het kantoor van Stan om zijn rol op te nemen, pas op een laat moment in het productieproces", herinnert de filmmaker zich.

Ramsey vertelt dat hij het een hele eer vond om Lee te mogen ontmoeten. Wel merkte hij dat het, ondanks de kenmerkende vriendelijkheid van de stripboekauteur, niet goed ging met Lee.

"Het einde naderde al voor hem op dat moment en hij kon niet meer goed zien, dus dat maakte het nogal lastig, maar hij deed het mooi toch maar", aldus Ramsey.

Lee overleed op 12 november 2018 op 95-jarige leeftijd. Een maand later verscheen Spider-Man: Into The Spider-Verse in de bioscoop. Helaas heeft Lee het eindresultaat dus nooit kunnen aanschouwen.

NieuwsFilm

meest populair