Algemeen

Oscarwinnaar betreurt werken met topregisseurs

Woody Allen en Roman Polanski in verdomhoekje.

door Bram de Groot om 12:25 in Algemeen
Filmmakers Woody Allen en Roman Polanski wonnen Oscars en werkten samen met de allergrootste sterren uit Hollywood. Maar ze hebben ook een duistere kant aangezien ze worden verdacht van seksueel misbruik van minderjarigen.

Nu is het Kate Winslet (Titanic) die zegt te worstelen met het feit dat ze met beide regisseurs samenwerkte. De actrice werkte nog vrij recent samen met de namen. In 2011 was ze te zien in Polanski's Carnage en in 2017 in Allens Wonder Wheel.

"Ik moet de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat ik met beiden heb samengewerkt. Ik kan de klok niet terugdraaien," aldus Winslet tegenover Vanity Fair.

Een schande
"Woody Allen is een geweldige regisseur, net als Roman Polanski, en ik had een fantastische ervaring door met hen allebei te werken," aldus Winslet die nu flink spijt heeft. "Het is nu ongelofelijk hoe die mannen zo lang op handen werden gedragen, door hele filmindustrie. Het is een schande."

Allen werd door zijn ex-partner Mia Farrow en adoptiedochter Dylan Farrow beschuldigd van het seksueel misbruiken van Dylan. Polanski is vaker beschuldigd van het verkrachten van actrices, onder meer een dertienjarig meisje in de jaren 70.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indy5

Avatar

Kom wel een beetje laat die spijt, misschien eerst eens goed je huiswerk doen voordat je met iemand in zee gaat.

VFX expert

Avatar

Dat iemand een delict pleegt maakt diegene toch niet minder in zijn beroep?

Draven

Avatar

VFX expert "Dat iemand een delict pleegt maakt diegene toch niet minder in zijn beroep? "


Zou jij dan samenwerken met een actieve pedofiel omdat die zijn baan goed verstaat? Ik niet. Zeker niet als ik in die film met kinderen zit waar hij zich mogelijk aan zou vergrijpen.

Als Winslet er zoveel spijt van heeft moet ze haar verdiende geld hieraan doneren aan een goed doel. Daarnaast als je de grote lijnen van o.a. Allen's leven niet kent voordat je gaat samenwerken dan doe je iets niet goed.

xarkov

Avatar

Lol @ Winslet. Woody & Roman zijn beide oud nieuws, maar wel samenwerken met ze terwijl iedereen dit al wist.

Deugpunten scoren is wat ik lees.

Darthmar

Avatar

Achteraf kijk je een koe in zijn reet.
Beter om deze afwegingen van te voren maken.

KeesjeNL

Avatar

* Schrijf er ook maar bij dat Polanski, na het verkrachten van een kind, is gevlucht naar meerdere landen om gevangenisstraf te ontlopen.

NieuwsFilm