Celebrity

Waarom Angelia Jolie enorm veel geld geeft aan twee jongetjes die limonade verkopen

De actrice wil de jongens helpen in hun strijd tegen kinderarmoede in Jemen.

door FilmTotaal om 14:18 in Celebrity
Angelina Jolie heeft twee jonge jongens uit Londen verrast met een behoorlijke gulle donatie aan hun limonadekraampje waarmee ze geld inzamelen voor het zwaar door oorlog getroffen Jemen.

"Bedankt voor wat jullie en jullie vrienden doen om kinderen in Jemen te helpen", schreef Jolie in een persoonlijke brief aan Ayaan Moosa en Mikaeel Ishaaq, beiden zes. "Het spijt me dat het me niet lukt om persoonlijk limonade bij jullie kraampje te komen halen, maar ik zou alsnog graag een schenking willen doen".

Het is niet bekend hoeveel geld Jolie precies heeft gegeven, maar de actrice kennende zal dat vast geen onaardig bedrag zijn. Volgens een bron heeft Jolie ook beloofd de jongens op te willen zoeken wanneer ze weer in het Verenigd Koninkrijk is.

De jongens, die vorige maand begonnen zijn met deze actie nadat ze hoorden over de verschrikkelijke omstandigheden in het land, verkopen hun limonade voor drie pond per bekertje. Op internet is er ook een inzamelingspagina geopend. Daar staat de teller inmiddels bijna op 70.000 pond.

Schrijnende situatie
De Verenigde Naties omschrijven de situatie in Jemen momenteel als 'de grootste humanitaire crisis ter wereld'. Het land, dat zich kenmerkt door armoede en corruptie, verkeert al ruim drie jaar in oorlog, die ooit begonnen is als burgeroorlog, maar in de loop der jaren uit is gegroeid tot enorme geopolitieke strijd. Er is onder meer een enorm tekort aan voedsel en medicijnen.

NieuwsFilm

meest populair