Uitstel 'Wonder Woman 1984' leidt tot problemen bij bioscopen

Uitstel 'Wonder Woman 1984' leidt tot problemen bij bioscopen

Geen grote releases meer, tot de kerst...

Een analist denkt dat het besluit om Wonder Woman 1984 naar de kerst uit te stellen meer schade aan gaat richten aan de filmindustrie in 2020. De film had eigenlijk voor de zomer al in de bioscopen moeten draaien, maar werd uitgesteld naar begin oktober. Dat zal ook niet gehaald worden en nu is de release naar de kerst verplaatst.

The Wrap sprak met analist Jeff Bock van Exhibitor Relations. Hij stelt dat bioscopen erop gerekend hadden dat de film in oktober uit zou komen, zodat ze de herfst zouden overleven. Nu de superheldenfilm naar de kerst is uitgesteld, is 2020 een volledig verloren jaar.

Een grote fout
Bock stelt dat het heropenen van bioscopen terwijl de pandemie nog in volle gang gaande is, een fout was. "Er is echt heel hard aan gewerkt om grote ketens over te halen hun bioscopen te openen. En nu lijkt het erop dat ze hun hand overspeeld hebben. Ze staan voor ten minste zes weken zonder grote nieuwe releases, en mogelijk zelfs geen enkele meer als de plannen voor eind dit jaar niet doorgaan," aldus Bock.

Hij denkt dat het heel slecht is voor bioscopen nu steeds meer films uitgesteld worden. Wel waardeert hij het dat Warner Bros. "bioscopen wilde helpen met dit experiment [rond Tenet], maar goed gaat het niet." Dat Disney al zijn grote releases nu mogelijk beperkt tot het eigen streamingplatform helpt natuurlijk ook niet.

NieuwsFilm

meest populair