Algemeen

Uitstel 'Wonder Woman 1984' leidt tot problemen bij bioscopen

Geen grote releases meer, tot de kerst...

door Jim Pedd om 08:34 in Algemeen
Een analist denkt dat het besluit om Wonder Woman 1984 naar de kerst uit te stellen meer schade aan gaat richten aan de filmindustrie in 2020. De film had eigenlijk voor de zomer al in de bioscopen moeten draaien, maar werd uitgesteld naar begin oktober. Dat zal ook niet gehaald worden en nu is de release naar de kerst verplaatst.

The Wrap sprak met analist Jeff Bock van Exhibitor Relations. Hij stelt dat bioscopen erop gerekend hadden dat de film in oktober uit zou komen, zodat ze de herfst zouden overleven. Nu de superheldenfilm naar de kerst is uitgesteld, is 2020 een volledig verloren jaar.

Een grote fout
Bock stelt dat het heropenen van bioscopen terwijl de pandemie nog in volle gang gaande is, een fout was. "Er is echt heel hard aan gewerkt om grote ketens over te halen hun bioscopen te openen. En nu lijkt het erop dat ze hun hand overspeeld hebben. Ze staan voor ten minste zes weken zonder grote nieuwe releases, en mogelijk zelfs geen enkele meer als de plannen voor eind dit jaar niet doorgaan," aldus Bock.

Hij denkt dat het heel slecht is voor bioscopen nu steeds meer films uitgesteld worden. Wel waardeert hij het dat Warner Bros. "bioscopen wilde helpen met dit experiment [rond Tenet], maar goed gaat het niet." Dat Disney al zijn grote releases nu mogelijk beperkt tot het eigen streamingplatform helpt natuurlijk ook niet.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Breng dan TV series naar de bioscoop. Of releases van vorig jaar.

kokosnoot

Avatar

Misschien releases inderdaad van jaar geleden of jaar ervoor voor half geld. Game of Throne series in de bios Smiley face

SunChaser

Avatar

Ik heb net Gangs of London gezien dat is 9,5 uur een feest voor het oog.

Die hadden ze best in de bios kunnen uitbrengen

Brein8998

Avatar

Gewoon lekker Lord Of The Rings kijken in oktober. Disney kan ook de eerste 3 Pirates films rereleasen en Paramount de eerste 3 indiana Jones.

kokkie2505

Avatar

No Time To Die gaat gewoon in november draaien gelukkig, want ik had gelezen dat ze zich niet kunnen veroorloven om hem weer uit te stellen ivm al gestarte marketingcampagne.

jeff1983

Avatar

Gelukkig is good old Liam Neeson in oktober weer eens in de bios te zien! Honest Thief. Dat zal nu ineens de grootste film van oktober zijn, met Death on the Nile (als die uitkomt)

NieuwsFilm

meest populair