Algemeen

Weer meer beperkingen in Nederlandse bioscopen?

Nederlandse bioscopen lijken de dans te ontspringen.

door Bram de Groot om 12:06 in Algemeen
Dat we het risico lopen dat we een flinke stijging krijgen in de coronabesmettingen mag op basis van de laatste cijfers duidelijk zijn. In de delen van het land waar de meeste besmettingen zijn, zijn nieuwe maatregelen getroffen om de virusverspreiding af te remmen. Hebben deze maatregelen ook impact op de bioscopen?

Volgens de ANP zouden er vooralsnog geen nieuwe maatregelen getroffen worden bij theaters, concertpodia en bioscopen in Nederland. Deze locaties gelden als een van de uitzonderingen voor de regel rond groepsbijeenkomsten, waar een maximum van vijftig personen voor geldt.

Mogelijk wel regionale beperkingen
Zoals premier Mark Rutte in de persconferentie aangaf worden er lokaal extra maatregelen getroffen indien nodig. Het zou dus kunnen dat er lokaal impact kan zijn voor bioscopen en filmhuizen. Maatregelen als tijdelijke sluiting en minder bezoekers zijn niet ondenkbaar.

Veel bioscopen hanteren echter al flink wat maatregelen, zoals looplijnen door het pand, geen pauzes, ruime afstand in de zaal, veel handenwaspunten en uiteraard het verplicht online aankopen of reserveren van tickets en weigeren van bezoekers met klachten.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Waarom zou je naar de bios willen als alles een herhaling is.

Philmhuis

Avatar

Gelukkig kunnen de huidige bioscopen nog open blijven, want er draait genoeg nog interessante films die ik heb nog niet heb mogen zien.

Thiver

Avatar

SunChaser "Waarom zou je naar de bios willen als alles een herhaling is."

Alles een herhaling? Smiley face Er komen wekelijks tussen de vijf en tien nieuwe films uit...

SunChaser

Avatar

Ja straight to dvd nivo

Gigan72

Avatar

@Thiver
Dat zijn films die je normaalniet in de bioscoop zal zien...

kokosnoot

Avatar

Eens met Prime. Hoop alleen dat WB de ballen heeft om deze strategie vol te houden. Als inderdaad iedereen alles verschuift is het een slimme zet om als enige met kerst iets uit te brengen.

Verder om de paar dagen een update..wat een huilebalken. Elk uur een update zou wel ok zijn wat een nonsense.

NieuwsFilm

meest populair