Weer meer beperkingen in Nederlandse bioscopen?

Weer meer beperkingen in Nederlandse bioscopen?

Nederlandse bioscopen lijken de dans te ontspringen.

Dat we het risico lopen dat we een flinke stijging krijgen in de coronabesmettingen mag op basis van de laatste cijfers duidelijk zijn. In de delen van het land waar de meeste besmettingen zijn, zijn nieuwe maatregelen getroffen om de virusverspreiding af te remmen. Hebben deze maatregelen ook impact op de bioscopen?

Volgens de ANP zouden er vooralsnog geen nieuwe maatregelen getroffen worden bij theaters, concertpodia en bioscopen in Nederland. Deze locaties gelden als een van de uitzonderingen voor de regel rond groepsbijeenkomsten, waar een maximum van vijftig personen voor geldt.

Mogelijk wel regionale beperkingen
Zoals premier Mark Rutte in de persconferentie aangaf worden er lokaal extra maatregelen getroffen indien nodig. Het zou dus kunnen dat er lokaal impact kan zijn voor bioscopen en filmhuizen. Maatregelen als tijdelijke sluiting en minder bezoekers zijn niet ondenkbaar.

Veel bioscopen hanteren echter al flink wat maatregelen, zoals looplijnen door het pand, geen pauzes, ruime afstand in de zaal, veel handenwaspunten en uiteraard het verplicht online aankopen of reserveren van tickets en weigeren van bezoekers met klachten.

NieuwsFilm

meest populair