Algemeen

Han Solo-acteur leest media de les na afstraffen 'Solo: A Star Wars Story'

Alden Ehrenreich vindt de media te zwart/wit.

door Bram de Groot om 10:30 in Algemeen
In 2018 verscheen Solo: A Star Wars Story die na een hoop gedoe achter de schermen flopte aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Acteur Alden Ehrenreich, die de jonge Han Solo speelde, vindt dat de film veel te hard is aangepakt door de media.


"Solo deed het niet zo goed als andere Star Wars-films, maar deed het nog steeds goed voor een film." aldus Ehrenreich tegenover Total Film. "Zelfs bij journalistiek op hoog niveau is er een soms intense druk om iets te op te offeren of te bejubelen."

Beter nadenken over hoe we ons laten leiden
De acteur gebruikte zijn kritiek ook om media erop te wijzen dat ze een bepaalde rol hebben en dat ze daar teveel afstand van nemen. Maar ook de lezers zouden beter moeten weten hoe ze omgaan met verkregen informatie:


"En ik denk dat dit echt verschrikkelijk gevaarlijk is, vooral als het gaat over de dingen die er echt toe doen, zoals de toestand van de wereld. Een krantenkop die zegt 'dingen zijn ingewikkeld, en er zijn goede en slechte kanten' krijgt de emotionele reactie niet. En ik denk dat we echt een stap terug moeten doen en veel meer moeten nadenken over de manier waarop onze emoties worden beheerd door de verhalen waarmee we overspoeld worden."

Uiteraard gaat dit veel verder dan het in de grond trappen van een film door (hooggewaardeerde) media, maar een punt heeft Ehrenreich zeker. Wat welke informatie is er tegenwoordig nog betrouwbaar als zelfs de grootste mediabureaus "wereldnieuws" pushen zonder het goed te verifiëren.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Door al die negatieve berichten op voorhand was het bioscoopbezoek denk ik meegevallen. Vond de film beter dan de meeste StarWars films.

Darthmar

Avatar

Was een redelijk film maar ze wilde teveel vertellen over Han. Ze hadden sommige dingen gewoon mysterieus moeten laten. Zoals de Kessel run.

Overlord

Avatar

Leuke film, en hij speelde zijn rol ook leuk. ( leuker dan Harrison Ford zelf in zijn laatste sw ) Jammer van alle kritiek, is niet goed geweest voor zijn carrière.

Gigan72

Avatar

Solo is een prima film 10 x beter dan die ep 7.8 en 9 troep

centr1no

Avatar

Wat welke informatie is er tegenwoordig nog betrouwbaar als zelfs de grootste mediabureaus "wereldnieuws" pushen zonder het goed te verifiëren.
En kleine media het klakkeloos overnemen.
Maar is het werkelijk zou moeilijk om even een seconde logisch na te denken, even te kijken wat de bron is en je af te vragen of er misschien informatie mist of verdraaid wordt. Of misschien wil je daadwerkelijk iets afweten, je kennis vergroten over een onderwerp waarover je bericht.
En het gaat niet alleen over betrouwbaarheid van informatie maar ook over de intentie.
Simpelweg de meest spraakmakende berichten plaatsen met als enige doel zoveel mogelijk klicks te genereren voor je advertentieinkomsten zonder je druk te maken over de afkomst, de volledigheid of de intentie van de informatie is nalatig en opruiend.
Hoe kun je dit zeggen zonder de hypocrisie te herkennen of je schuldig te voelen?

eltorro

Avatar

Klopt natuurlijk wel wat hij zegt, media is vaak suggestief. Bij veel titels van Filmtotaal artikellen is dat ook het geval. Bijvoorbeeld in plaats van dat er box office van een film wordt gedeeld wordt er in de titel al gesproken van een flop.

Spider-fan

Avatar

Ik snap dat opofferen of bejubelen ook nooit. Je hebt er ook niks aan als je wilt weten wat iets voor film is. De meeste films zijn niet alleen maar goed of alleen maar slecht, er zijn altijd meer en mindere geslaagde kanten in een film. Solo is typisch een voorbeeld daarvan.

SteefL

Avatar

Erg vermakelijke film. Minder ultiem vet dan Rogue One (wowwww!!), maar eigen karakter, eigen 'feel', leuke cast, avontuurlijk verhaaltje. Yep, van genoten!

3man

Avatar

Ik heb me zeer vermaakt met deze film en hoopte op een vervolg aangezien het einde niet heel erg als een goed einde voelde...

Dannyvv

Avatar

Helemaal eens met Darthmar (hoewel ik eigenlijk tegen the darkside ben????)
Het voelde inderdaad een beetje als opsomming van verklaringen. Alden's acteer werk van een jongere Han was hartstikke goed dat staat daar los van.
Al met al toch gewoon een leuke spin off

NieuwsFilm

meest populair