Han Solo-acteur leest media de les na afstraffen 'Solo: A Star Wars Story'

Han Solo-acteur leest media de les na afstraffen 'Solo: A Star Wars Story'

Alden Ehrenreich vindt de media te zwart/wit.

In 2018 verscheen Solo: A Star Wars Story die na een hoop gedoe achter de schermen flopte aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Acteur Alden Ehrenreich, die de jonge Han Solo speelde, vindt dat de film veel te hard is aangepakt door de media.


"Solo deed het niet zo goed als andere Star Wars-films, maar deed het nog steeds goed voor een film." aldus Ehrenreich tegenover Total Film. "Zelfs bij journalistiek op hoog niveau is er een soms intense druk om iets te op te offeren of te bejubelen."

Beter nadenken over hoe we ons laten leiden
De acteur gebruikte zijn kritiek ook om media erop te wijzen dat ze een bepaalde rol hebben en dat ze daar teveel afstand van nemen. Maar ook de lezers zouden beter moeten weten hoe ze omgaan met verkregen informatie:


"En ik denk dat dit echt verschrikkelijk gevaarlijk is, vooral als het gaat over de dingen die er echt toe doen, zoals de toestand van de wereld. Een krantenkop die zegt 'dingen zijn ingewikkeld, en er zijn goede en slechte kanten' krijgt de emotionele reactie niet. En ik denk dat we echt een stap terug moeten doen en veel meer moeten nadenken over de manier waarop onze emoties worden beheerd door de verhalen waarmee we overspoeld worden."

Uiteraard gaat dit veel verder dan het in de grond trappen van een film door (hooggewaardeerde) media, maar een punt heeft Ehrenreich zeker. Wat welke informatie is er tegenwoordig nog betrouwbaar als zelfs de grootste mediabureaus "wereldnieuws" pushen zonder het goed te verifiëren.

NieuwsFilm

meest populair