Hoe 'WandaVision' het Marvel Cinematic Universe compleet anders maakt

Hoe 'WandaVision' het Marvel Cinematic Universe compleet anders maakt

De Disney+ serie heeft een gave trailer en biedt veel nieuws voor de toekomst.

Gisteren verscheen de eerste trailer voor de Marvel-serie WandaVision rond de personages Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision van Paul Bettany. En die trailer is behoorlijk vreemd. Wat heeft deze te betekenen voor de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Let op: mogelijke SPOILERS!

Als eerste nog even die trailer die gisteren al op SerieTotaal te zien was. In de beelden zien we hoe de twee gelukkig samenleven in een sitcom...


De enige echte Scarlet Witch!
De trailer maakt duidelijk dat Wanda en Vision gevangen zitten in een alternatieve wereld en deze is om een of andere reden gemaakt door Scarlet Witch. En dit is slechts de start van het ontpoppen van de echte Scarlet Witch, de rode heks van Marvel. En achter dit alles lijkt een schurk te schuilen, namelijk haar luidrustige buurvrouw Agnes (Kathryn Hahn), oftewel de Marvel-heks Agatha Harkness.

De ware fans van Marvel weten dat Scarlet Witch bijzonder krachten heeft en deze waren nog niet te zien in de eerdere Marvel-films. Ze werd zelfs nog niet eens Scarlet Witch genoemd. Ze kan namelijk magie, telepathie en telekinese inzetten en ze kan bovenal de realiteit veranderen. Aangezien Phase 4 van het MCU andere tijdslijnen, universa en realiteiten binnenstapt komen die krachten goed van pas om een hoofdrol op te eisen.

De visie van Wanda Maximoff
Hoe de gebeurtenissen in WandaVision de visie van Wanda Maximoff gaan veranderen is nog niet duidelijk, maar ze zal wel te maken krijgen met de organisatie S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department) waar het personage Monica Rambeau, het jonge meisje uit Captain Marvel, voor werkt. Deze rol wordt gespeeld door Teyonah Parris.

Een andere impact op het MCU is dat Wanda en Vision in de serie kinderen krijgen, namelijk Wiccan en Speed. Mogelijk zullen zij uitgroeien tot bepalende gezichten in verdere fases in het universum en mogelijk biedt dit een andere link met de Marvel-mutanten.

Vanaf december op Disney+
Scarlet Witch zal in ieder geval een belangrijke rol opeisen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness die in maart 2022 verschijnt. Het $150 miljoen kostende WandaVision moet in december op Disney+ van start gaan, met zes afleveringen.

NieuwsFilm

meest populair