Featured

Hoe 'WandaVision' het Marvel Cinematic Universe compleet anders maakt

De Disney+ serie heeft een gave trailer en biedt veel nieuws voor de toekomst.

door Bram de Groot om 09:58 in Featured
Gisteren verscheen de eerste trailer voor de Marvel-serie WandaVision rond de personages Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision van Paul Bettany. En die trailer is behoorlijk vreemd. Wat heeft deze te betekenen voor de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Let op: mogelijke SPOILERS!

Als eerste nog even die trailer die gisteren al op SerieTotaal te zien was. In de beelden zien we hoe de twee gelukkig samenleven in een sitcom...


De enige echte Scarlet Witch!
De trailer maakt duidelijk dat Wanda en Vision gevangen zitten in een alternatieve wereld en deze is om een of andere reden gemaakt door Scarlet Witch. En dit is slechts de start van het ontpoppen van de echte Scarlet Witch, de rode heks van Marvel. En achter dit alles lijkt een schurk te schuilen, namelijk haar luidrustige buurvrouw Agnes (Kathryn Hahn), oftewel de Marvel-heks Agatha Harkness.

De ware fans van Marvel weten dat Scarlet Witch bijzonder krachten heeft en deze waren nog niet te zien in de eerdere Marvel-films. Ze werd zelfs nog niet eens Scarlet Witch genoemd. Ze kan namelijk magie, telepathie en telekinese inzetten en ze kan bovenal de realiteit veranderen. Aangezien Phase 4 van het MCU andere tijdslijnen, universa en realiteiten binnenstapt komen die krachten goed van pas om een hoofdrol op te eisen.

De visie van Wanda Maximoff
Hoe de gebeurtenissen in WandaVision de visie van Wanda Maximoff gaan veranderen is nog niet duidelijk, maar ze zal wel te maken krijgen met de organisatie S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department) waar het personage Monica Rambeau, het jonge meisje uit Captain Marvel, voor werkt. Deze rol wordt gespeeld door Teyonah Parris.

Een andere impact op het MCU is dat Wanda en Vision in de serie kinderen krijgen, namelijk Wiccan en Speed. Mogelijk zullen zij uitgroeien tot bepalende gezichten in verdere fases in het universum en mogelijk biedt dit een andere link met de Marvel-mutanten.

Vanaf december op Disney+
Scarlet Witch zal in ieder geval een belangrijke rol opeisen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness die in maart 2022 verschijnt. Het $150 miljoen kostende WandaVision moet in december op Disney+ van start gaan, met zes afleveringen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Ik was behoorlijk enthousiast over de trailer. Niet alleen omdat de serie eerder komt dan ik gedacht had (eindelijk nieuwe content op D+), maar ook vanwege de soort van House of M achtige verhaallijn, Agatha, Scarlet Witch, Wiccan. En dan ook nog eens Kathryn Hahn als de badguy (geweldige actrice).

I'M IN!

leidenaar

Avatar

Ik zie vooral veel verzinsels om toch artikelen over een serie op filmtotaal te krijgen.

Bluemeister

Avatar

@Ang3l,

Jij zegt dat de serie eerder komt, maar er is toch nog geen release date?

GreenHornet

Avatar

150 Miljoen voor een Serie?

Bigds9fan

Avatar

Word het een beetje zat hoe Fantastic Four characters in andere films neergezet worden en in sommige gevallen zelfs misbruikt.

Zo zijn de Skrulls zeker niet de zwakkeren tegenover de Kree en Agatha was de Nanny van Franklin Richards en dus zeker geen schurk.

Klein beetje respect voor het bronmateriaal zou leuk zijn.

Artificialis

Avatar

Het doet mij goed om The Vision weer terug te zien.

NieuwsFilm

meest populair