Algemeen

Michael Bay's pandemie-thriller 'Songbird' hield zich niet aan de coronaregels

Het was veel drukker op de set dan de bedoeling was en objecten die door de crew waren aangeraakt, werden meestal niet schoongemaakt.

door Jan-Peter Rook om 14:33 in Algemeen
Songbird, een nieuwe thriller van producent Michael Bay die deze zomer is opgenomen in Los Angeles, blijkt een rommelig productieproces te hebben doorstaan. De film gaat over een pandemie, maar ironisch genoeg zouden de makers zich totaal niet aan de coronaregels gehouden hebben.

Iemand die aanwezig was op de set van de 19 dagen durende opname, heeft naar buiten gebracht dat er totaal geen rekening werd gehouden met de veiligheidsprotocollen m.b.t. het coronavirus. Het was bijvoorbeeld veel drukker op de set dan de bedoeling was en objecten die door de crew waren aangeraakt, werden meestal niet schoongemaakt.

"Sommige protocollen werden van tafel geveegd, omdat we maar 19 dagen hadden en dat was simpelweg te weinig tijd om de film op die manier te maken. Het is lastig, want zodra bepaalde regels niet serieus worden genomen, houd je je op een gegeven moment ook niet meer aan die anderhalve meter afstand. Er was eigenlijk ook helemaal niemand die het in de gaten hield, niemand die tegen me zei dat ik een mondkapje op moest doen."

Songbird speelt zich twee jaar in de toekomst af, wanneer de pandemie is gemuteerd en lockdowns veel intenser zijn geworden. De film vertelt het liefdesverhaal van koerier Nico (K.J. Apa), die immuun is voor een virus dat de wereld in zijn greep houdt, en Sara (Sofia Carson), een jonge kunstenaar. Nico krijgt in de film behoorlijk wat uitdagingen te verduren in de vorm van soldaten, moordlustige bendes en een machtige familie, waarvan de matriarch (Demi Moore) er alle aan doet om haar familie en manier van leven te beschermen.

De film wordt geregisseerd door Adam Mason en de rest van de cast bestaat uit Bradley Whitford, Craig Robinson, Jenna Ortega, Paul Walter Hauser en Peter Stormare. Er is nog geen releasedatum bekend.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Geld boeten,maar hij zal er wel vanaf komen met"volgende keer niet meer doen hoor"of zo iets.

gbfan

Avatar

is er iemand ziek? is er iemand dood?
Niet janken dan en gewoon je mond houden.

horizon

Avatar

Gewoon doorgaan.

NieuwsFilm

meest populair