Songbird (2020)

The Only Way Out is Together

Wie zich later wil herinneren hoe klote de coronapandemie was, mag terugdenken aan deze film.
play

4,0 details

  • 84 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
84 Min Verenigde Staten

In het jaar 2024 is COVID-23 gemuteerd tot het punt waarop het sterftecijfer meer dan 50 procent bedraagt en de wereld reeds vier jaar in lockdown zit. De besmette Amerikanen worden uit hun huis gedwongen en naar quarantainevoorzieningen gebracht. Nico is een koerier die immuun blijkt voor het virus. Via zijn werk komt hij in contact met Sara met wie hij het goed kan vinden, al kunnen de twee te midden van de noodtoestand en avondklok maar moeilijk een relatie beginnen.

Regie
Adam Mason
Cast
Alexandra Daddario, Demi Moore, Peter Stormare, Bradley Whitford, Craig Robinson, Paul Walter Hauser, Andrew Howard, Elpidia Carrillo, K.J. Apa, Jenna Ortega, Lia McHugh, Paul Sloan, Sofia Carson, Jamie McBride, Ian Duncan, Joost Janssen, Carol Abney, Michole Briana White, Darri Ingolfsson, Tim Mikulecky, Lauren Sivan, Jesse Gabbard.
Release
11.12.2020
Release NL
29.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam Mason | Scenario: Simon Boyes, Adam Mason | Cast: K.J. Apa (Nico), Sofia Carson (Sara), Craig Robinson (Lester), Demi Moore (Piper Griffin), Bradley Whitford (William Griffin), Peter Stormare (Emmett Harland), Elpidia Carrillo (Lita), Alexandra Daddario (May), Lia McHugh (Emma Griffin), Paul Walter Hauser (Dozer), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2020

Dacht je dat covid-19 een verschrikking is? Wat dacht je van de complete chaos na covid-23? Het virus hangt overal in de lucht, besmette mensen zijn massaal in kampen gestopt en de overheid jaagt op iedereen met een kuchje. Los Angeles is in 2024 een desolate wildernis geworden, waarin alleen de immune bewoners vrij kunnen rondbewegen. Dit is het landschap van Songbird, een gestileerde actiefilm die met veel haast en uitdagingen is gefilmd tijdens de coronapandemie.

De weerzin tegen covidgerelateerde kunst is vrij hoog. Veel kijkers hebben weinig zin te worden herinnerd aan thuisisolatie, hygi├źnemaatregelen op scherp en 'samenzijn' via een scherm. Maar er gebeurt iets wezenlijks, iets wereldomvattends, en de entertainmentindustrie kan dat niet aan zich voorbij laten gaan. Dit is een tijdsgeest, dus die moet gevangen worden op beeld of in letters of op wat voor manier dan ook. Zodoende was er ook voor filmmakers een race tegen de klok, om tijdens de coronapandemie aan het werk te gaan. Met wisselend succes.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Songbird Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Songbird

acties