Algemeen

'Enola Holmes' van Netflix is een hit: vervolg is mogelijk!

Enola Holmes kan gewoon tot meer leiden.

door Jim Pedd om 09:28 in Algemeen
Enola Holmes is sinds gisteren te zien op Netflix. In de film speelt Millie Bobby Brown het jongere zusje van Sherlock Holmes. Dat de film een hit zou worden, hadden we al verwacht en dat blijkt nu ook wel.

Enola Holmes is namelijk nu al de meest populaire film op Netflix. Dat belooft dus wat en volgens regisseur Harry Bradbeer is een vervolg daarom ook zeker mogelijk. Sterker nog, er zouden veel mogelijkheden zijn.

Vervolg op Enola Holmes!
"Dat zou geweldig zijn," aldus Bradbeer tegenover Decider. "Het zou geweldig om hier vijf films van te kunnen maken. Ik geloof dat er buitengewone verhalen zijn die verteld kunnen worden."

De vervolgen zijn nog niet officieel besteld. Maar: "Er zijn wel gesprekken over wat we hierna kunnen gaan doen." De film rond het zusje van Sherlock Holmes belooft dus wel tot meer te leiden.

Centraal staat Enola, die bij haar moeder woont. Op een dag verdwijnt zij spoorloos en moet ze uitzoeken wat er aan de hand is.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Het was een verademing om een op Sherlock Holmes gebaseerd product te zien waar het o zo bekende didactische vermogen als een soort autistische superkracht eens niet één van de belangrijkste plotpunten is.
Het verhaal is zeer goed geschreven, met verschillende lagen die elkaar af en toe raken en gaandeweg worden er dingetjes losgelaten die het grote verhaal vormen. Het geheel wordt redelijk luchtig gehouden en de afstand tot de kijker wordt af en toe overbrugt met het doorbreken van de 4e muur.
Die typisch Britse afstandelijkheid en het contrast tussen correct gedrag en 'ongepaste' emoties is een onderliggend thema wat een deel van de karakters beweegt en de film substantie geeft. Er is geen enkel karakter die iets doet zonder dat men daar de beweegreden van kent en daarom is ieder persoon geloofwaardig.
Het verhaal is overduidelijk feministisch van toon, maar nergens onrealistisch of overdreven recht in je gezicht zoals zoveel andere films de laatste tijd.
Alle acteurs leveren bijzonder goed werk. Ondanks dat sommige personages op het karikaturale af zijn, gaan ze nergens over de grens en blijven ze geloofwaardig.
Alles bij elkaar genomen is dit een zeer degelijke film en een vermakelijke zit van 2 uur, maar voor mij mistte hij net dat beetje extra om boven die saaie omschrijving uit te komen.
Het raadsel was net niet moeilijk genoeg, de grapjes net niet grappig genoeg en de spanning/actie net niet spannend genoeg om me enthousiast te maken voor een vervolg.

X-pool

Avatar

pass

GreenHornet

Avatar

Voor jonge meisjes was deze film fantastisch.

Angelo1979

Avatar

Nou om de film een hit te noemen is wel een beetje te veel gezegd.

Om de film gewoon een keer te zien (of niet, ieders keuze) is meer dan genoeg,
maar meer ook niet.

NieuwsFilm

meest populair