Celebrity

Harrison Ford mag na zoveelste incident toch zijn vliegbrevet houden

De acteur heeft zijn fout toegegeven en een verplichte opfriscursus gevolgd.

door FilmTotaal om 18:25 in Celebrity
Harrison Ford mag zijn vliegbrevet houden van de FAA. De federale luchtvaartdienst stelde eerder dit jaar een onderzoek in naar Fords bekwaamheid als piloot na een incident op een vliegveld in Los Angeles. Het was niet de eerste keer dat de bekende filmheld in de problemen was gekomen met zijn gestuntel.

De FAA heeft zijn onderzoek afgesloten naar een incident in april waar Ford bij betrokken was. Hij was met zijn sportvliegtuigje aan het taxiën en stak daarbij een landingsbaan over waar net een ander toestel probeerde op te stijgen.

Volgens de onderzoekers heeft Ford zijn fout toegegeven. "Hij heeft direct zijn excuses aangeboden", schrijven zij in een statement. De acteur heeft ook een opfriscursus moeten volgen. Overigens mocht Ford tijdens het onderzoek gewoon door blijven vliegen.

Stuntpiloot
Het is niet de eerste keer dat Ford betrokken is bij een luchtvaartincident. In 2017 dreigde de acteur zijn vliegbrevet namelijk ook al te verliezen. Toen was hij in de problemen gekomen doordat hij op een taxistrook was geland in plaats van de landingsbaan.

Twee jaar daarvoor crashte hij zelfs op een golfbaan. Hij raakte toen ernstig gewond, maar dat weerhield hem er dus blijkbaar om gewoon door te gaan met zijn gevaarlijke hobby.

NieuwsFilm

meest populair