Featured

'Black Widow' van Marvel Studios: Dit moet je weten

We zetten de cast, crew en het verhaal op een rij.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
De eerstvolgende film die uitkomt in het Marvel Cinematic Universe, is Black Widow. De film is een soloverhaal voor de heldin Natasha Romanoff die eigenlijk veel te weinig aandacht kreeg in de franchise.

Daar brengt Marvel Studios verandering in met deze film. Dat mocht ook wel, want vele fans hadden het liefst gezien dat Black Widow de eerste vrouw met een solofilm zou zijn geworden in het MCU. Dat mocht niet zo zijn, maar gelukkig is er nu deze film op komst.

Black Widow (5 mei 2021)
Regie: Cate Shortland | Cast: Florence Pugh, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Rachel Weisz
Black Widow had eigenlijk in de loop van mei 2020 in de bioscoop moeten draaien. Maar nadat het coronavirus ervoor zorgde dat de bioscopen dicht moesten, werd de film verplaatst naar 6 november 2020. Helaas werd dat hem ook niet en staat de release nu gepland voor 5 mei 2021.

De cast
De hoofdrol is natuurlijk voor actrice Scarlett Johansson die weer te zien is als Natasha Romanoff. Twee terugkerende personages zijn verder Thaddeus Ross (William Hurt) en mogelijk ook Tony Stark (Robert Downey Jr.). Van die laatste zijn we nog niet helemaal zeker, maar hij leeft in elk geval wel nog in de tijd waarin deze film zich afspeelt.

Verder zien we nieuwe personages, onder meer Yelena Belova (Florence Pugh) en Melina Vostkokoff (Rachel Weisz). Zij zijn ook Black Widows, net als Nathasha Romanoff dat is. En ook nieuw is de Red Guardian een soort Russische versie van Captain America die gespeeld wordt door David Harbour.

Het verhaal
De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. Nathasha keert terug naar haar thuisland, Rusland, waar ze een ongemakkelijke alliantie moet sluiten met haar voormalige bondgenoten Yelena, Melina en Red Guardian om de gevaarlijke schurk Taskmaster te verslaan.

Taskmaster manipuleert de Red Room, waar leiding gegeven wordt aan de Black Widows, om onbekende redenen. En is een dodelijke schurk die de krachten van zijn tegenstanders kan repliceren. We leren dus straks ook wat er gebeurt is met Black Widow in Boedapest, waar in de films naar gerefereerd werd.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Misschien dit artikel nog een keer publiceren tegen de tijd dat de film draait.
Ben bang dat het nog wel even gaat duren.......

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Ben bang dat het nog wel even gaat duren......."
Over 18 maanden pas.

NieuwsFilm

meest populair